Davis Cup-holdet har indtaget Hillerød

Tennis: Holger Rune og Co får massiv støtte til Davis Cup-opgøret mod Indien i Royal Stage.

August Holmgren fra Snekkersten vandt DM-finalen i 2018 over Holger Rune. I weekenden er de holdkammerater i Hillerød

Foto: Allan Noerregaard

Dansk Tennis Forbund har i et stykke tid kunne melde alt udsolgt til weekendens Davis Cup-opgør mod Indien i Royal Stage i Hillerød. Det vil sige, at der hver af dagene fredag og lørdag vil være 2800 tilskuere på plads til at støtte Holger Rune og kompagni i bestræbelserne på at kvalificere sig til World Group I.

Skulle man være interesseret i et smugkig af den danske verdensstjerne og hans mindre kendte holdkammerater, så er der trods alt chance for det både onsdag og torsdag i hallen på Milnersvej. Her har Danmark begge dage to daglige træningssessioner, inden selve Davis Cup’en-kampen, der spilles fredag og lørdag.

Holger Rune under træningen i Hillerød. Foto: Dansk Tennis Forbund

Landstræner Frederik Løchte Nielsen er optimist forud for playoff-kampen mod Indien.

– Jeg vurderer, at vi har ganske udmærkede chancer. Vi spillede mod dem sidste år i Indien på ”old school” græs og var måske ikke rigtig tæt på at vinde. Men på hjemmebane i Royal Stage i Hillerød føler jeg mig fortrøstningsfuld – specielt fordi vi har en top-10 spiller i Holger. Desuden synes jeg, at alle de andre gutter, uanset hvem der spiller, har en ganske udmærket chance mod deres spillere, siger Frederik Løchte Nielsen til Dansk Tennis Forbunds hjemmeside.

Ud over Holger Rune så består det danske Davis Cup-hold af Johannes Ingildsen, Christian Sigsgaard, Elmer Møller og August Holmgren.

– Det er den stærkeste trup, jeg kan huske, vi har haft. Vi har fået et utrolig godt og homogent hold med nogle gode drenge, der har givet truppen noget dybde. Og så er det klart, at med Holger som top-10 spiller giver det noget ekstra, siger Frederik Løchte Nielsen.