Dan Riise: Teknisk område er blevet syltet

Sidste år var der store problemer med fart på Skævingevej. De lokale ønskede sig bump og fartnedsættelser. Foto: Janne Mulvad
Sidste år var der store problemer med fart på Skævingevej. De lokale ønskede sig bump og fartnedsættelser. Foto: Janne Mulvad

Med et anlægsbudget gevaldigt under pres og en ønskeseddel til drift på knap 60 millioner kroner er der i den grad kamp om pengene ved årets budgetforhandlinger til september.

På det tekniske område er der ønsker til blandt andet bedre asfalt og bedre cykelinfrastruktur, men det, som formand for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget Dan Riise (V), håber mest på at få, er flere penge til den daglige drift.

– Vi har lavet cykelstier og veje til for eksempel det nye sygehus, men det er gået ud over den daglige drift. Det kan ikke være rigtigt, at der ikke er 200.000 kroner til at hjælpe en landsby med et par bump eller et vejskilt, hvis der er brug for det. Det er en katastrofe. Der er steder, hvor der er problemer, og der er for lidt muskelkraft til at løse dem, fordi store projekter tager store dele af økonomien. Der er for lidt midler til de små ting, siger Dan Riise.

Han mener, at det tekniske område sidste år blev nedprioriteret i budgetforhandlingerne.

– Det tekniske område blev syltet sidste år. Det er mere populært, at man lader være med at spare på børn, unge og ældre, siger han.

Svært at forklare

Han får flere gange om ugen henvendelser fra borgere, der vil gøre opmærksom på problemer med cykelstier, fart eller andre ting – specielt i landsbyerne.

– Det er en stor opgave, jeg har fået med at sørge for, at få trafikken til at køre. Det er bestemt ikke for at klynke, at jeg siger det. Men på et tidspunkt bliver det svært at forklare, at vi tager borgernes henvendelser seriøst, hvis der ikke sker noget, siger Dan Riise.

Budgetmaterialet er i høring til den 13. august og kan findes på kommunens hjemmeside www.hillerod.dk.