Caroline fra Hillerød deltager i OL efter et allerede hæsblæsende år World Cup, danmarksmesterskab og træningslejr i Spanien. Sådan lyder et kort oprids af mountainbikeren Caroline Bohés sidste måned, og OL i Tokyo står som bekendt for døren. M

Caroline fra Hillerød deltager i OL efter et allerede hæsblæsende år
  World Cup, danmarksmesterskab og træningslejr i Spanien. Sådan lyder et kort oprids af mountainbikeren Caroline Bohés sidste måned, og OL i Tokyo står som bekendt for døren. M
Foto: Thomas Kellermann

Mountainbike Caroline Bohés karriere griber efterhånden om sig.

I hvert fald er det gået hurtigt med at indfri de drømme og mål, hun har sat for sig selv. I slutningen af maj blev det offentliggjort, at hun skal repræsentere Danmark til OL-slutunden i Tokyo, hvor hun skal køre mountainbike. Det var en livslang drøm.

"Og for 10 år siden var det nok drømmen at komme på landsholdet. Jeg ved ikke, hvad det næste skal være, men lige nu er det, det eneste jeg tænker på de næste to uger," siger Caroline Bohé, der også for længst har opnået landsholdsdebut, til Hillerød Posten.

Og der er grund til at holde sig skarpt fokuseret på OL-slutrunden, når man betragter Caroline Bohés kalender de forgangne uger. Foruden en tur til Albstadt i Tyskland og Nove Mesto i Tjekkiet tidligere på året, hvor det blev til podieplaceringer ved U-23 'World Cup' i mountainbike, som afholdes gennem fem løb henover året, har der været nok at se til.

I midten af juni var hun således til endnu en World Cup, denne gang i Østrig, hvor det blev til en 3. plads. Herefter var hun hjemme i to uger, før hun sikrede sig sin første eliteguldmedalje, da hun blev danmarksmester i mountainbike. Kort efter gik turen til det franske, hvor hun 4. juli sikrede sig en 2. plads til endnu en u-23 World Cup i Les Gets. Men triumferne var der ikke meget tid til at fejre, eftersom OL i Tokyo er lige om hjørnet, og efter podieplaceringen i Fran-krig gik turen til Spanien.

"Det er generelt en del af min hverdag at være på farten, men det at være på træningslejr i Spanien har været en god forberedelse, hvor vi jo kan køre i 30-35 grader, så vi vænner os til forholdene i Japan," siger Caroline Bohé og tilføjer, at de kører med regntøj på dage, hvor det ikke er lige så varmt, for stadig at presse sig selv.

'De' dækker ud over Caroline Bohé blandt andet over Malene Degn. De to er såmænd klubkammerater i Holte MTB. På en og samme tid er de altså veninder og konkurrenter, og Malene Degn skal ligeledes med til OL.

"Det er dejligt at have en at dele oplevelsen med, selvom vi er konkurrenter, når vi kører. Jeg prøver at tænke det som, at dem fra de andre nationer er større konkurrenter. Men det er super fedt, at vi kan træne sammen og presse hinanden," siger Caroline Bohé.

Men selvom hun tog fluks fra Frankrig til Spanien på træningslejr, var der fra tirsdag til torsdag i sidste uge tid til at aflægge besøg hjemme i Ny Hammersholt, hvor hun stadig bor hjemme. Det er dog primært af hensyn til diverse retningslinjer om test forud for OL, understreger hun. Med i bagagen satser hun dog på at have andet end coronadokumentation.

"Det er virkelig noget, jeg kan tage med," siger hun om de forgangne ugers hæsblæsende tempo og store præstationer.

Der blev for alvor tid til at fokusere på mountainbikingen, efter Caroline Bohé i 2018 blev student fra Frederiksborg Gymnasium & HF. I og med, at hun stadig bor hjemme og har sikret sig en professionel kontrakt, er der optimale forudsætninger for at sætte fokus på karrieren. Hun tager dog ikke til Tokyo med medaljeforhåbninger.

"Jeg starter også længere nede på grund af pointsystemet. Hvis jeg rammer en god dag, tror jeg på, jeg kan lande i top 10-15 stykker. Men det handler sådan set mest om, at jeg er tilfreds med min egen præstation. Men selvom det er svært at genskabe sådan en rute, har vi været nede til et test-event på OL-ruten i 2019, og den har nogle af de stejle stigninger, vi er gode til i Danmark," siger Caroline Bohé, der udover sin unge alder og sit store potentiale er blevet fremhævet sportsligt for sin eksplosivitet, som hun måske kan drage fordel af.

Det vigtigste

Som bekendt kommer der ikke til at være tilskuere, når Caroline Bohé, Malene Degn og alle de andre skal ræse på deres mountainbikes.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, men man havde vænnet sig lidt til det. Til sidste World Cup var der tilskuere, og det var faktisk også en mærkelig følelse. Men for mig er det vigtigste bare at få lov at konkurrere," siger Caroline Bohé.

Hendes unge alder i betragtning er der lang tid til at forbedre sig og avancere yderligere, også uden for u23-turneringerne. Men for nu understreger Caroline Bohé, at hun kun har OL i hovedet:

"Jeg har aldrig været på podiet ved et Verdensmesterskab, så det kunne måske godt være næste mål. Men det er OL, der fylder lige nu".

'Verdensmesterskaberne' og World Cup er to forskellige turneringer. Det vides ikke, hvorvidt Caroline Bohé skal respræsentere Danmark ved det næste verdensmesterskab. Sikkert er det dog, at hun gør dette års World Cup-turneringen færdig efter OL.

Mændene og kvindernes dyster i mountainbike-disciplinen ved OL i Tokyo løber af stablen den 26. og 27. juli.

Hvis jeg rammer en god dag, tror jeg på, jeg kan lande i top 10-15 stykker. Men det handler sådan set mest om, at jeg er tilfreds med min egen præstation…

Caroline Bohé

Caroline Bohé

21. år. Fylder 22 fredag denne uge.

Fire gange vinder af DM i cykelcross 2021, 2020, 2019 og 2016, foruden triumfer og podieplaceringer i mountainbike-disciplinen.

Bor i Ny Hammersholt.

Student fra Frederiksborg Amts Gymnasium, 2018.