Byskolen får OK til at stille sportslige elitekrav

Foto: Fotograf Lars Skov, Marianne Due
171110 Nordsjælland, Tisvilde, Birkerød, Hillerød, Frederiksborg Byskole, Oreieneringsløb
  Foto: Lars Skov
171110 Nordsjælland, Tisvilde, Birkerød, Hillerød, Frederiksborg Byskole, Oreieneringsløb Foto: Lars Skov © Fotograf Lars Skov SJ-medier a/s

Hillerød: Frederiksborg Byskole har fået OK fra Undervisningsministeriet til at lave optagelseskrav til sine eliteidrætsklasser. Det betyder, at eleverne bliver optaget på baggrund af deres sportslige niveau.

– Beslutningen ligger godt i tråd med de anbefalinger som talentarbejdsgruppen for nylig fremlagde. Alle børn og unge i det danske uddannelsessystem skal stimuleres og udfordres til at nå så langt som muligt på alle faglige niveauer og inden for alle fag. De skal motiveres og udfordres fagligt, for det er til gavn for os alle. Talenterne får en mere meningsfuld hverdag, deres klassekammerater bliver løftet fagligt og socialt, og det fremtidige velfærdssamfund styrkes. I den inkluderende folkeskole skal der være plads til alle – også de dygtigste,"siger undervisningsminister Troels Lund Poulsen.

I følge Folkeskoleloven er det ikke tilladt at opdele af eleverne efter deres sportslige niveau, hvis der ikke er tale om en forsøgsordning.