Bundhold chokerer i Hillerød

Foto: René Larsen

AB Tårnby er uden sejr i sæsonens ti første kampe i 2. division pulje 2, men den kedelige statistik blev der lavet om på lørdag eftermiddag, hvor hjemmeholdet Hillerød måtte indkassere et overraskende nederlag 2-1.

Det havde de færreste set komme, og der var da heller ikke noget i kampens start, der tydede på, at amagerkanerne ville få noget at fejre. Lasse Spaniel var tæt allerede i det 8. minut, men Tårnby-målmand Youssuf Butt nåede nede i hjørnet og fik reddet, mens Mads Kaalund fik skubbet riposten på tværs af målet.

Men det var en stakket frist. Inden der var spillet et kvarter, var Hillerød kommet planmæssigt foran. Tobias Vistisen Andersen fik trampet sig igennem og fik også afsluttet. Bolden tog underkanten af overliggeren, og hoppede i spil igen, men Jonathan Witt var over den løse bold og headede Hillerød i front.

Det var som om, at målet gjorde Hillerød lidt for selvsikre. Hjemmeholdet forsømte at gøre det af med AB Tårnby. En scoring til 2-0 ville formentlig have lukket opgøret, men på den efterårstunge bane løb Hillerøds kombinationer for det meste ud i ingenting.

Ti minutter var Hillerøds ellers tæt på. Tobias Vistisen Andersen fik bragt sig fri med et par gode driblinger, men Youssuf Butt havde en rigtig fin dag i Tårnby-målet.

I stedet skete det, der kan ske, når man ikke snørrer sækken til. AB Tårnby fik udlignet i en kontra. Morten Rønne kom godt over venstrekanten, og hans flade tværpasning endte for fødderne af den tidligere Fredensborg- og Hillerød-spiller Luca De Biase, der kunne løbe bolden ind til 1-1.

Det var en spand isvand i hovedet på Hillerød, der pludselig skulle presse på for en scoring mere. Indskiftede Nicolas Willumsen var tæt på efter et energisk løb fra midterlinjen, hvor han fik bolden med sig. Til sidst nåede han også at afdrible Youssuf Butt, men angriberen forsøgte hele tiden at gøre vinklen bedre, og så nåede han aldrig at få afsluttet mod det tomme mål.

Som minutterne tikkede blev Hillerøds pres mere og mere desperat, og så gik det helt galt. AB Tårnbys Dennis Kildemoes erobrede bolden midt på banen med tre minutter igen, Han tog et energisk løb med bold ud mod sidelinjen og slog så et præcist indlæg til bagerste stolpe, hvor Benjamin Warlo headede sejrsmålet ind.