Biogen får erhvervspris

Foto: Allan Noerregaard
Allan Noerregaard

C4 hædrer den amerikanske virksomhed Biogen, som har skabt hundredvis af jobs i Hillerød, og har onsdag givet virksomheden C4 Erhvervspris 2015.

– Det er jo en anerkendelse, og derfor er vi både stolte og beærede over, at C4 vil give os prisen, siger Birgitte Thygesen, direktør for eksterne relationer hos Biogen i Hillerød. Hun modtog prisen ved C4's generalforsamling.

Biogen får prisen først og fremmest for, at have skabt rigtig mange arbejdspladser i Hillerød.

– Prioritet nummer et for mig er, at Biogen har lagt en aktivitet i Hillerød, der kunne ligge et hvilket som helst sted i verden. Biogen er med til at skabe arbejdspladser og tiltrække medarbejdere, som forhåbentligt også får lyst til at bo og leve i Hillerød, siger Erik Helmer Pedersen, direktør i C4.

– Da Biogen besluttede at komme til Hillerød var vi jo overlykkelige over udsigten til, at få en virksomhed til byen med 350 medarbejdere. Men det er jo blevet til mere. Det har haft en meget større betydning for Hillerød, end vi først troede, siger han.

Hos Biogen glæder man sig over at kunne beskæftige så mange mennesker, men virksomheden arbejder også for at have betydning for lokalsamfundet udover det.

– Vi er glade for at få anerkendelse for det, vi står for i lokalsamfundet. Det handler om jobskabelse, men også om, at vi gerne vil ses som en god borger, en god nabo og en god arbejdsgiver, siger Birgitte Thygesen, som personligt glæder Birgitte Thygesen sig over at hendes arbejdsplads, hvor hun faktisk var den allerførste ansatte tilbage i 2001, får C4's Erhvervspris.

– Jeg har været med siden det var en bar mark. Så det er rigtigt dejligt at se, at missionen er lykkedes. Der har selvfølgelig været bump på vejen, men den konstruktive dialog med lokalsamfundet har været der hele vejen. Så jeg er også glad for at få den pris, siger hun.

Spørger man Erik Helmer Pedersen, har Birgitte Thygesen personligt en del af æren for, at historien om Biogen i Hillerød er blevet en succeshistorie.

– Det, Birgitte Thygesen personligt har gjort for samarbejdet mellem erhvervslivet og Hillerød Kommune har været uvurderligt. Hun har været bannerfører for et tæt og tillidsfuldt samarbejde, siger han.

Ved generalforsamlingen blev også Hillerød Eliteidræts Talentidrætspris uddelt. Den gik i år til Anders Thor Lundberg, som er kajakroer i Kajakklubben Esrum Sø, og på juniorlandsholdet. Han deltog i 2014 i VM i kajakmaraton i USA, hvor han fik fine placeringen.