Axel klar til EM i atletik

Axel prøvetræner på stadion i Tallinn. Axel kom til landsholdets samling og hotel tirsdag.
Axel prøvetræner på stadion i Tallinn. Axel kom til landsholdets samling og hotel tirsdag.

Hillerød/Tallin: 16-årige Axel Vang fra FIF i Hillerød er lige nu Tallinn, hvor han fredag skal stille op i landsholdstrøjen på 3000 meters forhindringsløb.

Han er blandt atleterne ved U20 EM i Tallinn.

– Jeg er stolt af at løbe i landsholdstrøjen, og jeg giver mig fuldt ud for mit land i min debut. Jeg er lige kommet stærkt ud af en god træningslejr i Italien, og jeg føler mig klar. Jeg sælger mig så dyrt som muligt, det er helt sikkert, siger Axel Vang.

Axel Vang og træner Nicolaj Raagaard Sørensen rettede for 4 år siden blikket mod ungdomseurpamesterskaberne. De skulle have været afholdt sidste år, men corona flyttede mesterskaberne til denne sommer.

Axel skulle med sine kun 16 år have deltaget i U18 EM i Rieti Italien, men mesterskaberne blev for nylig igen aflyst. Til gengæld gennemføres U20 EM, hvor Axel har fået lov til at starte.

Det er en noget større opgave der venter Axel, som nu skal dyste mod Europas bedste 18 og 19-årige. Men Axel har i foråret vundet de danske senior mesterskaber på 10 km landevej, så Axel er ikke ubekendt med at dyste mod ældre løbere.

30 løbere er tilmeldt på 3000 m forhindring. Axel er kvalificeret med en tid der er nr 23 blandt de 30 deltagere og Axels tid er fra sidste år. Af de 30 er det kun Axel, der ikke har løbet 3000 m forhindring i år, men det skyldes jo, at U18 EM blev aflyst, så Axel havde forberedt sig på andre distancer. Axel er alligevel fortrøsningsfuld.

Starten går i morgen, fredag den 16. juli klokken 17 dansk tid, løbet livestreames.

Europamesterskaberne afholdes i Tallinn, hvor varmen giver ekstra udfordringer. Sidste uge var der 40 grader een af dagene, mens der i denne uge ventes fuld sol og 30 grader torsdag til søndag, hvor mesterskaberne afvikles. En eventuel finale venter søndag. Fredag løbes forventelig 2 indledende heat, hvorfra de fem bedste i hvert løb kommer i finalen, sammen med de bedste fem tider, det giver et finalefelt på 15 på søndag.

mulvad