4000 tilskuerpladser på nyt stadion

Der skulle opsættes midlertidige tribuner, da  Hillerød Stadion 27. september 2018 lagde græs til pokalkampen mellem Hillerød og Brøndby. 2989 tilskuere fandt vej til stadion til kampen - når Hillerød Stadion bygges om, bliver det med kapacitet til 4000 tilskuere. Foto: Kim Rasmussen
Der skulle opsættes midlertidige tribuner, da Hillerød Stadion 27. september 2018 lagde græs til pokalkampen mellem Hillerød og Brøndby. 2989 tilskuere fandt vej til stadion til kampen – når Hillerød Stadion bygges om, bliver det med kapacitet til 4000 tilskuere. Foto: Kim Rasmussen

Hillerød Kommune overvejer at bygge Hillerød Stadion om til et 1. divisionsstadion, en investering på 30-40 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Onsdag aften godkendte byrådet en helhedsplan for et nyt stadion, som er lavet af Hillerød Fodbold sammen med Hillerød Kommune og Rambøll. Realiseres planen, får Hillerød et veludstyret 1. divisionsstadion med en ny tribune med 3.000 pladser, heraf 300 siddepladser, så den samlede tilskuerkapacitet bliver 4.000, ny bane med banevarme og vandingsanlæg, et 1.000 Lux lysanlæg, 60 toiletter, ny omklædning i kælderniveau med spillertunnel, indhegning og adgangskontrol og ombygning af en kastebane til parkering.

Pris: 30-40 millioner kroner, som der lægges op til at finde, når der skal lægges budget for 2020-2023 i løbet af 2019. Lykkes det, kan det nye stadion stå klar i 2021.

Vælger man en mere forkromet løsning med flere siddepladser, delvis overdækning af tribune, VIP-lokaler, kælder under tribune med mere, kan prisen nå op på 80 millioner kroner.

Der var enighed i byrådet om at vedtage planen, men flere pegede på, at det ikke bliver nemt at finde millionerne til ombygningen.

– Det er jo et helt fantastisk spændende projekt, og det vil være supergodt på et tidspunkt at have et 1. divisionsstadion af den her kaliber med plads til op til 4000 tilskuere. Men det vil koste 30 til 60 millioner kroner, eller endnu mere. Det er helt afgørende, at vi med et ja til denne plan ikke også har sagt ja til at bevilge anlægsmidler i nær fremtid. Hvis vi bevilger midler, skal Hillerød Kommune ikke være den eneste bidragsyder, sagde Jørgen Suhr (R), som mener at en væsentlig del, måske over 50 procent, skal komme fra private virksomheder, fonde med mere.

– Vi er nødt til at være ærlige overfor hinanden og afstemme forventningerne. Jeg har svært ved at se, at vi i det kommende år kan finde anlægsmidler i den størrelsesorden, især når vi ser på udviklingen i kommunens kassebeholdning de næste år, sagde han.

Også Rikke Macholm (SF) nævnte de økonomiske udfordringer.

– Det er godt, at vi får et konkret beløb og en konkret plan, for det skal jo ind i budgettet. Så må vi håbe det bliver nemmere, end det var til budgetforhandlingerne her for ikke så længe siden. Vi håber vi kan finde midlerne, men der er jo igen garanti, desværre, sagde hun.