Vinterjazz i Helsingør

Foto: Ingrid Hertfelder

Vinterjazzen kan opleves på både Kulturværftet og i Toldkammeret på fredag, lørdag og søndag.

Hvert år ruller Vinterjazz, som har eksisteret siden 2001 ud i hele landet. Det er en landsdækkende musikfestival, der foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på ca. 125 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Helsingør. I år har Kulturværftet tre koncerter med i Vinterjazz 2017 programmet, hvoraf den ene spilles i Toldkammeret. Det er tre koncerter med primært danske musikere og en enkelt med camerounsk baggrund, nemlig den populære Richard Bona, der gæster Kulturværftet med DR Big Bandet. Middelhavsstemningen leverer italienske Francesco Cali i samklang med amerikanske Kristin Korb. Man kan opleve flere jazzgenrer, god lyd og legende musikere under Vinterjazz 2017 i Helsingør.

Favner bredt

På fredag klokken 20 er det i Toldkammeret, at man kan opleve Bobo Moreno, Ole Kock Hansen og Bo Stief. Genremæssigt kommer vi vidt omkring. Klassiske standards, smukke ballader og ny-harmoniserede popsange. Afleveret underholdende, medrivende og dybt personligt.

Det bliver en underholdende koncert med musik, der favner bredt.

Lørdag klokken 20 er det på Kulturværftets lille scene, at man kan møde Kristin Korb, Jacob Fischer og Francesco Cali

En af de store oplevelser under Copenhagen Jazz Festival 2016 var en duokoncert med bassisten og sangeren Kristin Korb og guitaristen Jacob Fischer. Her mødtes de to et legende og jævnbyrdigt samarbejde omkring udvalgte jazzstandards. I Helsingør spiller Francesco Cali harmonika så man kommer til at elske instrumentet!

Big Band og Bona

Richard Bona er en camerounsk sanger, bassist og sangskriver og en velkommen gæst i danske koncertsale. Efter en række storartede koncerter på flere af de førende danske sommerfestivaler, er han nu tilbage med DR Big Bandet. Kulturværftet præsenterer på søndag klokken 19.30 på Store Scene DR Big Bandet med Richard Bona, når Vinterjazz 2017 folder sig ud.

Med udgangspunkt i sit fædreland Cameroun blander Bona stilarter fra flere kontinenter. En vidunderlig musikalsk blanding fuld af passion, rytme og elegance. Han har spillet med de allerstørste, og er for længst fundet sin egen kaliber.

Billetter til de tre koncerter købes på kuto.dk