To nuller at starte påpå

Fodbold: FC Helsingør fik ikke hul på gæsterne fra Vendsyssel i oprykningsspillets åbningsrunde.

Helsingør manglede kvalitet

Intensitet og dueller var der rigeligt af i FC Helsingørs hjemmekamp mod Vendsyssel fredag aften.

Foto: Rudi Dalsgaard

FC Helsingørs stille ambitioner om at kigge mod top to og en plads i Superligaen fik ikke den bedste start, da fredagens hjemmekamp mod Vendsyssel endte uden mål og et point til hver.

Diagnosen var ens for begge hold – masser af gode intentioner, hårdt arbejde og lav kvalitet i de afgørende momenter.

Kampens indledning blev en noget rodet omgang med masser af gode intentioner, men lav kvalitet i udførelsen, og i stedet blev hjemmepublikum trakteret med en væld af dueller, mens man sad og ventede på, at et af holdene ville få overtaget.

Første højdepunkt – hvis man kan sige det – kom efter 10 minutter, hvor Helsingørs målmand Sayouba Mandé på forunderlig vis slap for både et rødt kort og et begået straffespark.

Han mistimede totalt et indgreb mod Lucas Jensen og ramte angriberen i hovedet, men fløjten forblev tavs.

Så gæsterne måtte prøve i åbent spil i stedet, og her var det også Lucas Jensen, der bød sig til. Han strøg af sted på højrekanten efter 19 minutter, og hans cutback-aflevering endte hos Wessam Abou Ali, men hans sparker gik et stykke forbi fjerneste stolpe.

Oliver Drost i luftduel med Wessam Abou Ali i FC Helsingør-Vendyssel i 1. divisions oprykningsspil, fredag 31. marts 2023. Foto: Rudi Dalsgaard

Efter en halv time headede gæsternes Simon Okosun så et indlæg forbi, inden FC Helsingør – udover en håndfuld hjørnespark – bød ind med frispark på kanten af feltet. Det røg dog direkte i muren, og så var man lige vidt.

Så var det noget tættere på efter 40 minutter, da Helsingør fik flyttet bolden hurtigt fremad og sendt Callum McCowatt igennem i højre side af feltet. Men kæmpestore Tobias Anker kom igen-igen i vejen for Helsingørs scoringsambitioner og blokerede skuddet med en glidende tackling.

Både Anker, Mads Greve og holdkammeraten Simon Okosun dominerede i øvrigt stort, så snart bolden løftede sig fra kunstgræsset, hvilket den med Helsingør-briller nok gjorde lidt for tit.

1. division, oprykningsspil

FC Helsingør-Vendsyssel 0-0

Advarsler: Carl Lange, Vendsyssel.

FC Helsingør: Sayouba Mandé – Mikkel Knudsen, Kasper Enghardt (61: Jakob Vadstrup), Frederik Helstrup, Nicklas Mouritsen – Callum McCowatt (77: Daniel Haarbo), Oliver Klitten (85: Nicolai Geertsen), Daniel Norouzi, Alexander Lyng (61: Alexander Hvid) – Oliver Drost, Valdemar Schousboe (61: Jacob Schoop)

Vendsyssel: Marcus Bundgaard – Rune Frantsen, Mads Greve, Tobias Anker, Emil Arendrup Nielsen – Carl Lange (77: Anton Søjberg), Zander Hyltoft (89: Victor Ekani), Simon Okosun – Lucas Jensen (77: Lasse Steffensen), Wessam Abou Ali, Oscar Buch (58: Tiemoko Konaté)

Tilskuere: 734

Der var nu ikke den store ændring at spore i kampen i starten af anden halvleg. Det bølgede videre frem og tilbage på stadionbanen.

Helsingør lykkedes dog med at sætte et godt angreb sammen efter 54 minutter, hvor bolden blev flyttet hurtigt fremad, og til sidst fik Alexander Lyng sendt et medløbsskud af sted, men måtte se det reddet til hjørne.

Kort efter var roller byttet om i den anden ende. Mads Greve snuppede bolden i et kokset Helsingør-opspil, fyrede af og så måtte Sayouba Mandé give et hjørnespark til gæsterne.

Han måtte endnu mere i aktion en håndfuld minutter senere, da Vendsyssel erobrede bolden højt. Indskiftede Konaté satte et bandespil op, men lod bolden gå videre til Carl Lange, som kun var en lang Mandé tå fra at bringe gæsterne foran.

Daniel Norouzi med bolden i kampen FC Helsingør-Vendyssel i 1. divisions oprykningsspil, fredag 31. marts 2023. Foto: Rudi Dalsgaard

Cheftræner Daniel K. Pedersen havde på det tidspunkt forsøgt sig med en tredobbelt udskiftning, som sendte Jacob Schoop. Alexander Hvid og Jakob Vadstrup på banen, men det havde ikke den store effekt.

Men Helsingør skulle være kommet foran efter 73 minutter på en god omstilling, hvor Oliver Drost i højre side fik tid og plads til at smide bolden på tværs i feltet. Der manglede bare en nordsjællandsk kropsdel til at prikke bolden ind.

I stedet noterede gæsternes Lucas Jensen sig for kampens bedste mulighed på en omstilling i den anden retning. Han kom helt ind i feltet, havde tid og plads, men Mandé var igen klar og reddede.

Oliver Drost og Callum McCowatt undervejs i FC Helsingør-Vendyssel i 1. divisions oprykningsspil, fredag 31. marts 2023. Foto: Rudi Dalsgaard

Kampen tøffede ind i hele syv minutters overtid, og Helsingør var skiftet til direkte bolden op omkring indskiftede Nicolai Geertsen. Han tog kampen op med de fysisk stærke gæster, men nedfaldboldene hoppede ikke den rigtige vej for hjemmeholdet, og så sluttede det hele, som det startede.