Tennissommer kulminerer med finale i Helsingør

Det historiske anlæg, såvel som de spændte medlemmer, glæder sig til at byde de 291 spillere velkommen til turneringen i uge 31.
Det historiske anlæg, såvel som de spændte medlemmer, glæder sig til at byde de 291 spillere velkommen til turneringen i uge 31.

Helsingør Tennis Klub skal i denne uge være vært for Danmarks største turnering for veteran-spillere. Klubben har fået æren af at huse Udendørs Veteran DM 2020.

Der var stor glæde at spore hos cheftræneren og medlemmerne af Helsingør Tennis Klub, da værtsskabet af Veteran DM blev tildelt klubben, i efteråret 2019. Foreningen, Danske Tennis Veteraner (DTV), tildeler hvert år værtsskabet af DM til en ny klub.

Mesterskaberne løber af stablen fra den 26. juli til 1. august, og i denne periode skal klubbens seks baner huse op mod 300 kampe og 291 deltagere. Dette gør turneringen til Danmarks største for tennis-veteraner.

Prestige og præstationer

Helsingør Tennis Klubs seks baner og dertilhørende klubhus glæder sig til at byde velkommen til de hundredvis af mennesker, der kommer til at besøge klubben. Klubben glæder sig over at huse verdensklasse tennis og en masse tennisglade publikummer, der kommer fra nær og fjern for at tage del i arrangementet.

Værtsskabet i sig selv er en stor cadeau til klubben, men udover det glæder det klubben, at et stort antal helsingoranere også deltager i kampen om medaljerne. Helsingør stiller nemlig selv med hele 25 deltagere fordelt på 27 forskellige rækker og aldersgrupper. Der er derfor også god lejlighed for de tennisinteresserede i lokalområdet, til at iagttage lokale stjerner.

Knofedt og kærlighed

Helsingør Tennis Klubs baner har været hyppigt benyttet hele sommeren. Dette har både været af de trofaste medlemmer, men også børn, unge og voksne, som gennem sommerinitiativer har fået en smagsprøve på tennissporten. Det er dog ikke alene banerne, der har været hyppigt besøgt henover sommerferien og i løbet af foråret. Klubbens medlemmer har nemlig knoklet hele sommeren for at forskønne de historiske omgivelser. Dette har blandt andet omfattet det nedslidte klubhus, hvor taget er blevet repareret og huset er blevet malet både ude og inde. Derudover har det nystiftede "Forskønnelsesudvalg" knoklet med at male bænke, fjerne ukrudt samt rense terrasser. Klubben har desuden modtaget 5 flotte, håndlavede bænke af en anonym sponsor. Det er en gave, som klubben er meget taknemmelig for, da de nye bænke bidrager med glæde og stemning til de tennisinteresserede gæster.

– Det har været et stort arbejde for klubbens medlemmer at klargøre anlægget, da ingen detaljer har været overladt til tilfældighederne; og der har været opgaver for alle aldersgrupper. Den indsats, som klubbens medlemmer har ydet de sidste tre måneder, er exceptionel. Det har vist, hvor stor en glæde og kærlighed der er til sporten, ligesom det har været med til at skabe nye venskaber og relationer på tværs af niveau og alder, indbyrdes i klubben, lyder det fra den nyvalgte formand for Tennisklubben, Uwe Bødevadt.