Stadion-byggeri ramt af kontrakt-strid

1. spadestik blev taget af borgmester Benedikte Kiær(K) og udvalgsformand Jens Bertram(K).
1. spadestik blev taget af borgmester Benedikte Kiær(K) og udvalgsformand Jens Bertram(K).

Kontraktbrud, lyder anklagen mod entreprenør fra Helsingør Kommune kort efter første spadestik på nyt stadion.

Mandag aften blev der afholdt et ekstraordinært byrådsmøde for lukkede døre om det nye 81,5 millioner kroner dyre 1. divisionsstadion i Helsingør. Baggrunden for mødet var, at kommunen og entreprenøren B. Nygaard Sørensen A/S er blevet uenige om omfanget af en granskning af byggeriet. Ifølge Helsingør Kommunes udlægning, så risikerer den manglende granskning tidligt i processen, at der kan opstå uenighed om, hvem der skal dække eventuelle uforudsete udgifter.

Ifølge et baggrundspapir, som blev uddelt på mødet, mener kommunen, at entreprenørfirmaet er sprunget fra en del af aftalen – og kommunen rent juridisk har ret til at ophæve kontrakten. På trods af utilfredsheden med entreprenøren besluttede et flertal bestående af K, seks ud af otte socialdemokratier, DF og Lokaldemokraterne, at byggeriet skal fortsætte med B. Nygaard Sørensen som entreprenør. Årsagen er, at det med stor sandsynlighed vil blive endnu dyrere at sende projektet i endnu et udbud.

– Rent instinktivt havde jeg lyst til at rive kontrakten i stykker. Men vi er altså nødt til at tænke rationelt, siger borgmester Benedikte Kiær (K).

Adm. direktør Mikkel Baastrup, B. Nygaard Sørensen, havde mandag aften ingen kommentarer til sagen.