Specialskole træder ind i Pipilottis univers

Foto: Poul Buchard
Lige som Pipilotti Rists spektakulære dagligstue på Louisiana, er der på Grydemoseskolen indrettet en »dagligstue«. Foto: Presse/Louisiana
Lige som Pipilotti Rists spektakulære dagligstue på Louisiana, er der på Grydemoseskolen indrettet en »dagligstue«. Foto: Presse/Louisiana Broendum&Co

For fjerde år i træk har Helsingør Kommunes specialskole på Grydemoseskolen og Louisiana gennemført et kunstsamarbejde i maj måned.

I år har samarbejdet taget udgangspunkt i den schweiziske kunstner Pipilotti Rists udstilling.

Udstillingen viser et farvestrålende, sanseligt og forunderligt univers, som eleverne sammen med skolens medarbejdere og Louisianas kunstformidlere har undersøgt og gået på opdagelse i.

Eleverne har på museet ligget i senge og set store undervandsvideofilm på loftet, gået gennem hængende lysskove og gået på opdagelse i den store fælles lejlighedsinstallation med indtryk fra lys, lyd og mange finurlige ting at kigge på.

I børnehuset – Louisianas værksted har eleverne selv eksperimenteret med at lave rumlige collager.

Workshop og besøg

– Skolens medarbejdere har på en workshop inden kunstugen fået inspiration af kunstformidlerne til arbejdet med eleverne. Workshop og besøgene på Louisiana har givet os ideer til at prøve mange ting af i kunstarbejdet i lyset af Pipilotti Rists univers, fortæller Kirsten Barnkob, som er daglig pædagogisk leder på Specialskolen Team V.

– Vores elever har ligesom Pipilotti bl.a. lavet videooptagelser af natur, farver og blomster der bruges på utraditionelle måder. De har ligget i en seng ude i naturen og filmet himmel og planter, lavet store abstrakte malerier med masser af farver, dekoreret et rum helt i hvidt og lavet en frise med hvert barns portræt med baggrund i Pipilottis farveunivers. Nogle af medarbejderne har opbygget en "dagligstue" midt i vores skole, hvor eleverne ligesom på Louisiana har kunne hygge sig, arbejde med kunst, opleve nye ting, spille spil og være sammen på en anden måde, forklarer Kirsten Barnkob.

I dag klokken 15 er der fernisering på Grydemoseskolen i Team V, hvor alle elevernes værker kan ses, høres og opleves.

Elevernes værker udstilles også på Espergærde bibliotek fra den 3. til den 23. juni.