Serber tiltales for brutalt røveri mod 81-årig

Tidligere ungdomsskoleinspektør Arne Hedegaard blev udsat for et groft hjemmerøveri for fem år siden. Nu skal en 40-årig serbisk roma i retten. Han har været eftersøgt, og blev udleveret fra Tyskland. Foto: Sarah Marie Winther
Tidligere ungdomsskoleinspektør Arne Hedegaard blev udsat for et groft hjemmerøveri for fem år siden. Nu skal en 40-årig serbisk roma i retten. Han har været eftersøgt, og blev udleveret fra Tyskland. Foto: Sarah Marie Winther

Efter fem års eftersøgning er 40-årig serber blevet udleveret til Danmark. På mandag begynder retssagen, skriver Frederiksborg Amts Avis

På mandag den 25. juli indleder Retten i Helsingør en straffesag mod en 40-årig serbisk roma, som står tiltalt for at have deltaget i et yderst brutalt hjemmerøveri mod en dengang 81-årig mand i hans daværende hjem på Sløjfen i Espergærde.

Hjemmerøveriet blev begået af fire romaer midt om natten den 9. maj 2011.

Lå og sov

Den nu 86-årige tidligere ungdomsskoleinspektør ved Espergærde Ungdomsskole, Arne Hedegaard, blev klokken tre om natten vækket, mens han lå i sin seng og sov. De fire hjemmerøvere var brudt ind i hans villa, og mens de holdt den gamle mand fast til sengen, truede de med at slå ham ihjel, mens de på gebrokkent dansk krævede guld.

Blandt andet prøvede de at trække en vielsesring af guld af Hedegaards finger.

Mens den 81-årige mand magtesløs og chokeret kunne se til, at hans hjem blev gennemrodet, sikrede hjemmerøverne sig blandt andet smykker, musselmalet porcelæn og en mobiltelefon.

Og for at fuldende deres umenneskelige handling, låste de Hedegaard inde på badeværelset, mens de flygtede fra stedet.

Sporet via mobil

Netop Hedegaards stjålne mobiltelefon var den, der ledte politiet på sporet af det dansk-serbiske netværk, som stod bag hjemmerøveriet. Mobilen kunne nemlig spores til en lejlighed på Horsedammen, hvor en dengang 30-årig mand og hans 31-årige ekskone boede, og hvor en del af tyvekosterne blev fundet. Også en 50-årig mand er blevet dømt for sin medvirken til hjemmerøveriet.

Udover hjemmerøveriet i Espergærde mener politiet, at netværket står bag et hjemmerøveri på same tid mod en 71-årig kvinde på Skrænten i Snekkersten samt et hjemmerøveri i Birkerød.

Det er dog udelukkende hjemmerøveriet mod Arne Hedegaard, som den 40-rige serber står tiltalt for.

Han blev i foråret udleveret fra Tyskland til Danmark. Han nægter sig skyldig.

Retten har afsat tre dage til sagen.