
Datoen for Click Festival nærmer sig, og i den forbindelse lægger det eventyrlystne sejlskib Hawila til i Kulturhavnen og skaber rammen om projekt 'Sejlende By', hvor dansere, performere og musikere møder klimaforskere og klimaaktivister.
Der bliver udfordringer og lege i det fysiske rum omkring sejlskibet, hvor dansere improviserer, musikere svæver i masterne, og akrobater går på vandet.
Sejlende By inviterer til nye oplevelser, forestillinger og dialoger, nar den internationale besætning af flyvende dansere, musikere og aktivister går i clinch med klimaet som tema, og tomasteren lægger til kaj i danske havne. Oplev Hawila og Sejlende By som en del af Click Festival, og kom i nærkontakt med kunstnere, forskere og aktivister fra hele verden – alle aldre kan være med.
Sejlskibet Hawila er et 'eco-living' sejlskib bygget i Norge i 1935 og ejet af foreningen Hawila Project, der anvender skibet til forsøg med klimavenlig livstil og, på længere sigt, CO2-neutral transport. I samspil med klimaforskere og klimaktivister fungerer Hawila i sommeren 2016 som dialog-rum for internationale scenekunstnere, dansere og musikere.
Fra Bangalore til Berlin
Skibet har deltagere fra hele verden, og hedder derfor 'Sailing City' i daglig tale. Besætningen har rødder i alle kontinenter, fra New Delhi og Bangalore til Sidney, Rom, Berlin, Bornholm, Ouagadougou, Qaqortoq og Californien. Projektet arbejder fra en kunstnerisk vinkel med temaer som klimaforandring, livsstil og klimaretfærdighed, og vil finde nye mader at kommunikere på omkring klodens tilstand – og vores egen tilstand.
– Sammen søger vi en større forståelse for, at vi er beboere i et globalt samfund, hvor aktiviteter ét sted påvirker klimaet et andet sted, siger projektets leder, Pipaluk Supernova.
Hun fortæller, at der ombord på Hawila er både permafrosteksperter, plasticmolekyleeksperter, moderne dansere, percussionister, søkvinder, kameramænd, installationskunstnere, dieselingenører, landbrugskonsulenter, computerspildesignere, fysioterapister og kapsejlere.
– Deltagerne i Sejlende By ønsker at erstatte magtesløsheden med meningsfulde alternativer. Ligesom mange andre mennesker rundt omkring på jorden ønsker vi ikke at bidrage til en følelsesløs og grådig forbrugskultur, siger Pipaluk Supernova.
– Sejlende By bliver skabt i en åben dialog mellem de mange medvirkende og de lokale besøgende. Sammen tager vi os tid til at blive inspireret af og diskutere klimaforandringer og paradokser omkring vores egen livsstil, siger hun.
Sejlende By er produceret af Copenhagen Dream House med støtte fra Statens Kunstfond, Click Festival, og Koda Dramatik. Den kan opleves under Click Festival fredag den 20. maj klokken 21 og 22 og lørdag den 21. maj klokken 14, 15, 21 og 22.