Så er det op på cyklerne

Foto: © Torben Sorensen
Vinder af Vi cykler til arbejde.
  Hold 2 - LO Skolen
Vinder af Vi cykler til arbejde. Hold 2 – LO Skolen © mediefoto.dk – Sorensen.Torben

Cyklistforbundet og Helsingør Kommune står bag kampagnen »Vi cykler til arbejde«. Årets konkurrence finder sted i hele maj måned, men allerede nu er det tid at tilmelde holdene. Alle arbejdspladser kan melde hold til, og der er fine præmier og god motion i udsigt.

– Og husk, at det ikke handler om at cykle længst – men flest dage, lyder det fra arrangørerne.

Helsingør Kommune og Cyklistforbundet opfordrer alle medarbejdere på lokale arbejdspladser til at være med til at cykle på arbejde. Sådan set gerne hele året rundt, men i det mindste i maj, hvor den landsdækkende cykelkampagne ruller.

– Jeg håber, at rigtig mange virksomheder vil melde hold til. Det er en fin mulighed for at styrke fællesskabet på arbejdspladsen og få de medarbejdere med, som normalt ikke vælger at tage cyklen på arbejde, lyder opfordringen fra Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

Hvis borgmesterens opfordring ikke er nok i sig selv, lokker kampagnen også med fine præmier. Både lokalt i Helsingør og på landsplan. Den lokale præmie er et Spa-tilbud med efterfølgende middag på Comwell Borupgaard i Snekkersten. Den landsdækkende hovedpræmie er en drømmerejse med FDM Travel.

Alle dage tæller

Alle virksomheder kan tilmelde alle de hold, de kan samle på mellem 4 og 16 kollegaer. Og det er lige meget, om man cykler kort eller langt, hurtigt eller langsomt. Det er antallet af cykeldage i maj måned, der tæller, ikke hvor langt man kører.

For hver cykeldag, der bliver registreret, ryger der et lod i den store lodtrækningspulje.

Kampagnen Vi cykler til arbejde kører fra 1. maj til 31. maj 2015, og sidste tilmelding er 24. april.

Tilmeldingen sker på www.vcta.dk

Cykelteket

Hvis der er nogen, der gerne vil være med med som mangler en cykel er der muligheder på Cykelteket. Her kan man låne en elcykel, ladcykel, foldecykel eller måske en liggecykel helt gratis.

Cykelteket, som holder til i Værftshallen, er Danmarks første cykelbibliotek. På cykelteket.dk kan man booke en cykel.