Rundspørge: Næsten hele byrådet genopstiller

Der bliver kamp om pladser til Byrådet, som styrer kommunen her fra rådhuset i Stengade. Foto: Sarah Marie Winther
Der bliver kamp om pladser til Byrådet, som styrer kommunen her fra rådhuset i Stengade. Foto: Sarah Marie Winther

Foreløbig har kun to af byrådets 25 medlemmer sagt helt fra til at genopstiller til kommunalvalget den 21. november, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Størstedelen af de nuværende 25 medlemmer af Helsingør Byråd genopstiller, når der er kommunalvalg tirsdag den 21. november i år. Det viser en rundspørge, som Frederiksborg Amts Avis har foretaget.

Det Konservative Folkeparti har allerede – som byrådets eneste parti – holdt opstillingsmøde, og bortset fra John Calberg, så genopstiller den ni mand store konservative gruppe med borgmester Benedikte Kiær i spidsen.

I begyndelsen af det nye år skal de øvrige partier holde opstillingsmøde. Hos Socialdemokratiet sker det i marts, og fra gruppen meddeler Henrik Møller, Betina Svinggaard og Peter Poulsen på forhånd, at de genopstiller til valget. Per Christensen, som afløste Thomas Horn, da han valgte at trække sig i utide af arbejdsmæssige årsager, har meddelt, at han ikke genopstiller.

– 25 gode år er fint med mig, lyder det fra den garvede politiker.

I Dansk Folkeparti er Ib Kirkegaard klar i mælet:

– Jeg genopstiller som spidskandidat og borgmesterkandidat.

Også DF's Marlene Harpsøe er afklaret og genopstiller til november, mens partifællen Katrine Vendelbo Dencker, som har haft orlov fra det politiske arbejde de seneste tre måneder, tilsyneladende stadig tæller på knapper. Et klart svar har hun i hvert fald ikke givet.

Både Jan Ryberg fra Lokaldemokraterne og Bente Borg Donkin fra Socialistisk Folkeparti genopstiller, ligesom det også står klart, at de to Venstre-folk Johannes Hecht-Nielsen og Mettelene Jensen genopstiller. Hecht-Nielsen har dog allerede meldt ud, at det ikke bliver som partiets spidskandidat.

Hverken det radikale byrådsmedlem eller de to fra Enhedslisten har svaret på, hvorvidt de genopstiller.

De kommende måneder bliver spændende politisk set. Hvor mange partier opstiller ? Siden sidst er der kommet to nye spillere på banen: Nye Borgerlige og Alternativet. Kan de gøre sig gældende i lokalpolitisk sammenhæng, og hvad med Liberal Alliance ?