Det 65 millioner kroner dyre nye højteknologiske vandværk tages i brug inden udgangen af året.
Højt knejsende over Agnetevej ligger Snekkersten Vandværk, og gennem det sidste halve års tid er en ny stor bygning skudt op ved siden af den nuværende vandforsyning. Et helt nyt vandværk er ved at blive opført, og byggeriet er nu så langt, at der i går var rejsegilde.
Erstatter to vandværker
De obligatoriske tre kranse og dannebrog vajede hen over byggeriet i solen i det smukke næsten forårsagtige vejr, men indenfor i den tårnhøje hal, kan man fornemme ideen med det kommende vandværk, der skal afløse det nuværende Snekkersten Vandværk og vandværket i Espergærde.
– Helsingør har noget af landets bedste drikkevand, og det skal vi værne om, fastslog formanden for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl. Han erkendte, at han har svært ved at forestille sig byggerier ud fra tegninger.
– Men når jeg cykler forbi og ser op på lyset i bygningen, så bliver jeg glad, sagde han.
I det hele taget er det forsyningens filosofi, at de forskellige forsyningsenheder skal være tilgængelige for borgerne, så de kan se, hvad der foregår .
Prisen holder
– Vi har noget af Danmarks allerbedste drikkevand, og nu får vi den nyeste teknologi på området, konstaterede formanden og sikrede sig samtidig, at prisen på de 65 millioner kroner holder.
– Vi holder ord. Det kommer ikke til at koste mere, end vi har aftalt, bedyrede direktør Anders Haarbo fra firmaet Krüger, som er totalentreprenør på projektet.
Også Jacob Brønnum, der er administrerende direktør i Forsyning Helsingør, påpegede, at det nye vandværks-projekt er nødvendigt, for rent vand er en af de vigtigste ressourcer, der findes.
Ny teknologi
Vandværket på Agnetevej indfører ny teknologi, der lever op til fremtidens sikkerhedskrav. Eksempelvis foregår alle processer i lukkede enheder for derved at mindske risikoen for forurening. Og vandtankene placeres over jorden, så det bliver lettere at komme til for at inspicere og vedligeholde.
Byggeriet skal efter planen stå færdigt og være i drift i december 2019. Efter en indkøringsperiode på nogle måneder går nedrivningen af det nuværende vandværk i gang.
Det nye vandværk skal kunne behandle 400 kubikmeter vand i timen.