Radikal begejstring i Kødbyen

Camilla Kampmann - her sammen med den radikale formand Morten Østergaard - fortæller om stor begejstring ved den radikale valgfest over udsigten til et ekstra mandat
Camilla Kampmann – her sammen med den radikale formand Morten Østergaard – fortæller om stor begejstring ved den radikale valgfest over udsigten til et ekstra mandat

Camilla Kampmann, Hellebæk, der stiller op for De Radikale har ført valgkamp i hele Nordsjælland, men selve valgdagen har været afslappende.

– Jeg har holdt en fridag i dag efter en hård valgkamp. Så jeg gik med min kæreste og vores hund gennem skoven op til valgstedet i medborgerhuset Bølgen i Ålsgårde, fortæller Camilla Kampmann. DEr i aften er taget til De Radikales valgfest i Kødbyen i København, hvor alle radikale kandidater og græsrødder er budt på grillpølser og fri bar.

DR's Exit Poll offentliggjort klokken 20 giver De Radikale to mandater ved EU Parlamentsvalget. Dermed går partiet et mandat frem fra seneste valg i 2014, men i realiteten holder den radikale gruppe blot status quo – i hvert fald når det gælder mandattal. Det skyldes, at Jens Rohde, der er valgt ind i Parlamentet for Venstre i december 2015 skiftede parti fra Venstre til De Radikale. Dermed skiftede hans plads i parlamentet også parti og fordoblede De Radikales mandater til to.

– Vi er fuldkommen over the top begejstrede. Vi har været 20 kandidater. Vi har satset på at have lokale kandidater alle steder, der kunne styrke vores spidskandidaters muligheder for valg. Det har været en fantastisk valgkamp, og jeg mener vi i Danmark er mindre EU-skeptiske end andre lande, siger Camilla Kampmann.