Politiet tabte kæmpe narkosag på gulvet

Det var i en lejlighed i Vapnagård, der blev fundet en mindre mængde amfetamin.
Det var i en lejlighed i Vapnagård, der blev fundet en mindre mængde amfetamin.

Helsingør: For mere end et halvt år siden blev en mand fra Helsingør og en medmistænkt fængslet på mistanke om handel med narko for millioner af kroner. I går blev manden, som er i fyrrerne, så idømt 10 dages betinget fængsel for at have været i besiddelse af 10 gram hash og seks gram amfetamin i sin lejlighed på Vapnagård.

Nu venter en større erstatningssag. Dommen og mængden af stoffer står nemlig i grel kontrast til de sigtelser, der oprindeligt blev rejst mod manden, skriver Helsingør Dagblad.

Den 10. juli sidste år blev han anholdt på sin bopæl og siden fremstillet i grundlovsforhør sigtet for handel med i alt fem kilo heroin og kokain. En jævnaldrende mand fra samme boligkvarter blev også sigtet i sagen.Dommeren varetægtsfængslede manden, som nægtede sig skyldig, men efter 50 dage bag tremmer blev han løsladt.

Politiet kunne ikke løfte sagen, men han skulle stadig stå til regnskab for de stoffer der blev fundet under ransagningen af hans lejlighed.Det skete i går, da han blev fundet skyldig i besiddelse af de førnævnte mængder af hash og amfetamin, også kaldet speed. Dommen blev modtaget, men der venter et efterspil på sagen, oplyser mandens beskikkede forsvarer, advokat Trygve Nielsen fra Helsingør.

For ransagningen af hans bopæl skete uden at politiet havde indhentet en dommerkendelse, hvilket forsvarsadvokaten gjorde retten opmærksom på. Men politiet ventede ifølge Trygve Nielsen op mod fire uger med at indbringe sagen så den kunne prøves i retten. Det strider mod retsplejeloven som slår fast, at sager af den karakter skal indbringes inden der er gået 24 timer. Desuden kræver manden erstatning for den varetægtsfængsling, som ifølge han og hans advokat i relation til sagens udfald var ubegrundet. "Taksterne" for uberettiget varetægtsfængsling begynder med cirka 5.550 kroner for det første døgn og derefter 700 kroner per døgn. Om manden får medhold i sit erstatningskrav vil vise sig, når retten inden for de kommende måneder samles for at behandle kravet.

Mandens medsigtedes sag behandles separat.