På kryds mod tidsånden

Skoleskibet Georg Stage fejrede sidste år 140 års jubilæum. Torsdag den 2 februar kl. 17 kan du møde skoleskibsdirektøren Asser Amdisen på M/S. Foto: Søren Lund Hviid

Foto: Soren Lund Hviid

Siden det første skoleskib sejlede ud fra København i 1882, har skoleskibet Georg Stage uddannet tusindvis af unge til et liv på havet. Der er sket meget, siden det første skoleskib sejlede ud fra København for mere end 140 år siden, og både skibet, de unge og det blå Danmark har forandret sig. Torsdag den 2. februar på M/S Museet for Søfart fortæller skoleskibsdirektør og historiker Asser Amdisen historien set fra dækket af verdens mest moderne søfartsskole – den tremastede fuldrigger Georg Stage af København.

Asser Amdisen fortæller om Georg Stages historie, men sætter også skibet og søfartshistorien ind i et nutidigt perspektiv. Det gamle skib og verdens ældste søfartsskole er usædvanligt gode til, at få eleverne igennem uddannelsen og videre ud i arbejde bagefter. Mere end 90 procent af eleverne gennemfører uddannelsen og 99 procent af Georg Stages elever kommer i job eller uddannelse inden for to år efter opholdet, ifølge tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hvad er det skoleskibet og søfart kan i forhold til andre uddannelser?

Asser Amdisen mener også, at søfarten og sømænd kommer til at spille en meget stor rolle i forhold til den grønne omstilling og fremtidens klimaudfordringer. Hør mere om det på torsdag d. 2 februar kl. 17, når Asser Amdisen tager gæsterne med om bord i skibets spændende historie.