Over 100 Kunstværker samles under samme tag i Helsingør

Lørdag den 27. august inviterer Kunstrunden Nordsjælland til fernisering på Marienlyst Slot. Kunsten kommer til at være repræsentativ for 87 aktuelle kunstnere fra Nordsjælland.

Forkvinden for Kunstrunden Nordsjælland, Christina Clemen, er selv aktuel med et maleri på udstillingen. Foto: Kim Rasmussen

Forkvinden for Kunstrunden Nordsjælland, Christina Clemen, er selv aktuel med et maleri på udstillingen. Foto: Kim Rasmussen

For fjerde år i træk kommer Marienlyst Slot til at huse næsten samtlige nordsjællandske kunstværker.

Det er Kunstrunden Nordsjælland, der atter engang inviterer på fællesudstilling.

Over 100 forskellige kunstværker af 87 forskellige nordsjællandske kunstnere kommer til at pryde væggene i det historiske byggeri. Det er billedkunstneren Jakob Agger, der har stået for at udsmykke Marienlyst Slot med de mange fascinerende malerier.

Kom til fernisering i dag

Selve ferniseringen kommer til at foregå – i dag – lørdag den 27. august, fra 14.00 til 16.00. Fællesudstillingen vil være tilgængelig frem til den 11. september, hvor der vil være åbent fra 11.00 til 17.00 alle dage.

– Kunstrundens intention er at give gæsterne en oplevelse i den kunstneriske verden, hvor man kan blive overrasket, forundret, forarget, fornøjet – kort sagt få vækket følelser til live, fortæller forkvinden for Kunstrunden Nordsjælland, Christina Clemen.

Smukke omgivelser

Det kommer ikke kun til at være malerierne, der vil være en fryd for øjet – det er som sagt Marienlyst Slot, der lægger hus til udstillingen. Slottet og de omringende haver kan fortælle 400 års historie, og netop derfor er Marienlyst Slot det rette sted til at huse de nordsjællandske kunstneres værker.

Slottet og de omringende haver har selv 400 års historie at fortælle. De mange detaljer og skavanker gør den arkitektoniske perle til et kunstværk i sig selv. Foto: Kim Rasmussen

Ukrainsk gæstekunstner

I år vil der også blive udstillet malerier af en dygtig og anerkendt gæstekunstner fra Ukraine. Viktor Volkov har malet og undervist de seneste 35 år i Ukraine, og han er i bogstaveligste forstand flygtet til Danmark med kun sine sammenrullede lærreder under armen og intet andet. Til årets udstilling vil man kunne se nogle af hans malerier.

En af Kunstrunden Nordsjællands intentioner er at samle billedkunstnere og skulptører fra hele området under ét tag. Det vil kort sagt sige, at der er noget for alle – ligegyldigt om man så skulle være en rosé-slyngende kunst-connaisseur eller en novice i kunstens farverige verden. Der vil være anledning til gode reflekterende og spændende snakke med de skabende kunstnere og mulighed for at opleve mange forskellige kunstneriske stilarter.

Alle værkerne står klar til udstillingen i de smukke rammer på slottet. Foto: Kim Rasmussen