Ordre ikke i hus: | 100 lokale job i fare

Bavarian Nordic er i dag en af kommunens største private virksomheder.
Bavarian Nordic er i dag en af kommunens største private virksomheder.

En drastisk fyringsrunde i produktionen og hovedsædet på Hejreskovvej i Kvistgård i Nordsjælland, hvor et stykke over 100 medarbejdere er ansat, er det sandsynlige resultat, hvis ikke de amerikanske sundhedsmyndigheder inden januar afgiver en ny ordrer på koppevaccinen Imvamune.

Det oplyser Bavarian Nordics administrerende direktør Anders Hedegaard ifølge Rizau Finans i et interview med amerikanske Bloomberg News. Koppevaccinen udgør i dag størstedelen af den børsnoterede biotekvirksomheds forretning selv om nye vacciner løbende er under udvikling.

Problemet for virksomheden er, at de amerikanske sundsmyndigheder ikke som ventet kom med en ny ordre i juni til afløsning af den eksisterende ordre på 20 millioner doser.

De amerikanske myndigheder har en option på 60 millioner doser mere. De amerikanske myndigheders rådgiver på området D.A. Hendersen er ifølge Bloombergs artikel tilfreds med kvaliteten, men understreger samtidig, at der er tale om en dyr medicin.

Anders Hedegaard understregede dog overfor flere erhvervsmedier tirsdag, at man bestemt regner med en amerikansk ordre.

Direktøren oplyste i øvrigt overfor Bloomberg, at selskabet i maj afskedigede 21 medarbejdere i en fyringsrunde. Denne fyringsrunde kom efter en fyringsrunde i løbet af foråret i år, hvor 12 medarbejdere ifølge selskabets halvårsregnskab blev afskediget.