Ny profil: Flynderupgård skal ikke længere være en del af kommunens museer

Foto: Kenn Thomsen

Flynderupgård Museet, som i årtier har haft fokus på livet på landet og den gamle Tikøb Sognekommunes historie, skal udskilles fra Helsingør Kommunes Museer, og ikke længere være underlagt museumsloven. En lov, som blandt andet stiller krav til forskningsaktiviteter. Det besluttede Kultur- og Turismeudvalget på et møde tirsdag aften.

– Vi var enige om at frisætte Flynderupgård fra Museumsloven, og lave en ny kommunal institution med en egen leder, som vi skal ud og finde, fortæller Kultur- og Turismeudvalgets formand Michael Mathiesen(K) til Frederiksborg Amts Avis.

Beslutningen sker efter en stor offentlig debat, og på et tidspunkt, hvor Helsingør Kommunes Museer er præget af en sand flugt af museumsinspektører.

– Vi har fået utrolig mange henvendelser, høringssvar og indlæg fra frivillige, museumsfolk, borgere, Museumsforeningen, Flynderupgårds Venner og mange andre. Og vi har læst alle svar igennem i udvalget, siger Michael Mathiesen.

Beslutningen om at udskille Flynderupgård som en selvstændig institution med egen leder og budget er en del af en samlet sag om den fremtidige profil for Helsingør Kommunes Museer, der fremover kommer til at bestå af Helsingør Bymuseum, Skibsklarergården, Værftsmuseet og arkivfunktioner.

Den nye profil for museerne bliver ifølge beslutningen i udvalget, som også blev foretaget i enighed, et særligt fokus på Sundtoldstiden og Helsingørs indre by.

Samtidig fortsætter Værftsmuseet.

– Værftshistorien ligger jo i en naturlig forlængelse af Sundtoldstiden. Det var jo ikke tilfældig, at værftet startede her, siger Michael Mathiesen.

Læse mere om sagen i Frederiksborg Borg Amts Avis torsdag og på SN.DK+