Nordsjælland er på tavlen

Håndbold: Nordsjælland sikrer sig sæsonens første to point efter overbevisende indsats mod TTH Holstebro. Nordsjælland vinder 29-27.

Foto: Jørgen Chr. Jørgensen

I fjor skulle Nordsjælland seks spillerunder hen, inden holdet hentede sæsonens første point. Så længe skulle et begejstret publikum i Helsingør Hallen ikke vente, da Nordsjælland i den første hjemmekamp sendte TTH Holstebro hjem til krisemøde i Vestjylland.

Lader man blikket glide ned over TTH Holstebros opstilling, så burde enhver modstander ryste i bukserne. Her er lutter store navne, og holdet burde til enhver tid kandidere til en placering i top 4.

Men vestjyderne har haft svært ved at få det hele til at fungere. Sidste sæson var det rene mareridt, hvor holdet skulle ud i kvalkampe mod HØJ for at blive i Håndboldligaen, og klaveret er tilsyneladende heller ikke helt stemt her i starten af sæsonen.,

TTH Holstebro mødte op i Helsingør Hallen onsdag med et nederlag fra premieren mod Kolding, og holdet er også sendt ud af pokalturneringen.

Stemningen kan ikke være helt i top, og det udnyttede et optimistisk Nordsjælland-mandskab til at komme godt fra land.

Højrebacken Kristian Olsen fortsatte de lovende takter fra Aalborg-kampen. Han scorede Nordsjællands to første mål, og da bagkæden igen fandt en storspillende og effektiv Julius Mørch-Rasmussen på stregen, så kom Nordsjælland godt fra land og gjorde det til 7-3 og siden også 9-4.

Så tog TTH Holstebro timeout, og cheftræner Søren Hansen dikterede mere offensivt og aggressivt forsvar. Det havde sin effekt. Holstebro fik reduceret til 10-9 ved fløjen Christian Jensen.

Men Nordsjælland havde mere i tasken. Unge Nikolaj Larsson gik uimponeret til værk, og med en helt anden fysik gav han TTH Holstebro-forsvaret noget at tænke over med sit lynhurtige fodskifte.

Oven i det kostede den tidligere Nordsjælland-stjerne Nikolaj Markussen et par mål med et par boldtab, som Nichlas Hald sendte ned i tomt mål. Markussen havde inden da gjort sig bemærket med et par gode indspil til stregen, men han fik ikke gang i afslutningerne fra distancen, og han måtte tilbringe megen tid på bænken.

I stedet kunne Tim Rantala med sin første liga-scoring sikre Nordsjælland en firemålsføring til pause.

I store dele af 2. halvleg havde Nordsjælland en føring på to-tre mål. Det handlede også om at økonomisere med kræfterne, så der var noget til den afgørende slutfase.

Hos TTH var det særlig Nikolaj Enderleit der voldte problemer og midt i 2. halvleg fik den tidligere Nordsjælland-spiller Magnus Bramming reduceret til 23-22. I første omgang gav Kristian Olsen Nordsjælland ny luft med to scoringer, men seks minutter før tid måtte cheftræner Simon Dahl tage timeout, da Frederik Tilsted reducerede til 25-24 med seks minutter igen.

Men Nordsjælland og i særdeleshed Magnus Kronborg forstod at holde nerverne i ro. Tim Rantala fremtvang et par straffekast, og Kronborg forstod hver eneste gang at tage ansvaret på sine skuldre. Han scorede på samtlige fire straffekast i opgøret, og spillede således en fejlfri kamp – nærmest som resten af holdet.