Museets nye ankerkvinde: – Jeg vil rigtig gerne eksperimentere

Siden årsskiftet har Anni Mogensen været ny direktør på M/S Museet for Søfart. Vi har spurgt direktøren, hvilken kurs hun vil sætte for museets udvikling

Museets nye ankerkvinde: - Jeg vil rigtig gerne eksperimentere

Anni Mogensen har sagt farvel til Nationalmuseet efter 13 års ansættelse, og ved årsskiftet begyndte hun som direktør på M/S Museet for Søfart, som hun betegner som et topmuseum med et uforløst potentiale. Blandt andet ser hun gerne, at museet bliver bedre til at udnytte sin placering på den attraktive kulturhavn i Helsingør samt sine udendørsarealer som terrassen her, og så skal museet støt øge antallet af gæster.

To dage efter, at hun fik jobbet som direktør på M/S Museet for Søfart kom 44-årige Anni Mogensen forbi en genbrugsbutik. I vinduet hang en marineblå blazerjakke med et broderet anker på hver lomme. En jakke nærmest skræddersyet til hendes nye stilling på det anerkendte og nytænkende søfartsmuseum i Helsingør, hvor hun officielt tiltrådte ved årsskiftet. Så Anni Mogensen er passende klædt på til opgaven med at sikre museets fortsatte udvikling og til mødet med Frederiksborg Amts Avis til en times snak om, hvad museumsgæsterne kan forvente, at hun vil have fokus på.