Mundbindsbande snyder forretninger med korttrick

To østeuropæiske mænd iført mundbind har den seneste periode snydt utallige nordsjællandske forretninger med et snedigt trick.

Royal Cut
  Foto: Christopher Valeur
Royal Cut Foto: Christopher Valeur

Flere forretninger i Nordsjælland, blandt andet i Helsingør, Hornbæk og Hillerød, har den forgangne uge haft besøg af to østeuropæiske mænd iført mundbind. De kommer ind som almindelige kunder og vil bestille noget fra butikken. Undervejs vil den ene gerningsmand tage et bykort eller andet slags papir frem, lægge den på disken og stille en række spørgsmål. På den måde bliver den ansatte i forretningen uopmærksom på den anden gerningsmand, der kan stjæle forretningens telefon, som ofte ligger under kortet på disken.

En af dem som har oplevet mundbindsbanden på tæt hold er indehaver af Royal Cut i Helsingør, Yusuf Youssef. Han fik i lørdags besøg af gerningsmændene, der stjal forretningens telefon.

– Den ene mand tog et kort over Helsingør frem og lagde på disken. Han blev ved med at spørge, hvor min forretning lå. Jeg skrev adressen på kortet, hvorefter de gik igen. Efter 5-6 minutter lagde jeg mærke til, at min telefon var væk. Mens min opmærksomhed var på at snakke med den ene mand, havde den anden taget sin hånd under kortet og stjålet min telefon, siger han.

Kort forinden tyveriet hos Royal Cut havde tyvene været forbi Café Korn på Axeltorv, hvor Mathilde Kondrup Nielsen arbejder som tjener. Her havde de ligeledes stjålet en mobiltelefon.

– Den ene går om bag baren. Jeg beder ham gå ud af baren, hvilket han gør. Kort efter går de, men fortæller på dårligt engelsk, at de kommer tilbage. Senere fandt jeg ud af, at min telefon, som lå bag baren, var væk, fortæller hun.

Også i Hornbæk og Hillerød har gerningsmændene været på spil, hvor to frisørsaloner har fået stjålet deres telefoner. Nordsjællands Politi fortæller, at sagerne afventer fordeling til en efterforsker.