Lukket top-restaurant på vej mod nedrivning

Flertal i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget siger ja til nedrivning af den karakteristiske bygning på Nordre Strandvej, der engang husede restaurant Jan Hurtigkarl & Co. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den ældre gule bygning på Nordre Strandvej, som frem til 2007 husede gourmetrestauranten Jan Hurtigkarl & Co og siden i en periode Bistro Nord, skal efter alt at dømme jævnes med jorden og erstattes af to moderne villaer. For på det seneste møde i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget stemte et flertal bestående af alle medlemmer på nær Anette Frøhling(EL) ja til at give en betinget tilladelse til, at grunden kan udstykkes til to moderne familievillaer på grunden.

Det skete dog på betingelse af, at villaerne bliver placeret på linje med de øvrige huse på vejen – og ikke – som i ansøgningen fra Sperlings Arkitekfirma – længere ud mod kysten. Bygningen er i dag ejet af ejendomsselskabet Søfryd, fremgår det af tingbogen.

Naboer er kritiske

Ved placeringen tættere på vejen forsøger udvalget også at imødekomme ejerne af udstykningens tre naboejendomme, som i forbindelse med en nabohøring er kommet med kritik af såvel udstykningen i to ejendomme, som de mener er en fortætning af bebyggelsen og hvor placeringen af husene med højt skråt tag netop er planlagt tættere på stranden end den øvrige bebyggelse.