Lønstrup: Klar til engelske Randers FC

Foto: Claus Birch, Rudi Dalsgaard
FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup gør sig dybe taktiske overvejelser efter nordsjællænderes magre offensive udbytte i de første tre kampe. Foto: Claus Birch
FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup gør sig dybe taktiske overvejelser efter nordsjællænderes magre offensive udbytte i de første tre kampe. Foto: Claus Birch Claus Birch (All rights reserved).

Det er jo sådan set bare en ganske almindelig onsdag i Helsingør, men ikke lige på Helsingør Stadion ved 15-tiden.

For her skal sundbyens 1. divisionshold op mod Randers FC fra Superligaen i pokalturneringen og må siges kun at kunne overraske.

Men det går man også efter, understreger cheftræner Christian Lønstrup, der tirsdag aften havde sine spillere igennem den afsluttende træning, mens Randers FC's spillere sikkert havde haft fri til restitution i adskillige timer.

Det er nemlig på alle måder en helt anderledes opgave, der venter FC Helsingør, end man er vant til i 1. division, men for Christian Lønstrup bliver det en god test af status på holdet.

– Der venter den hårdeste opgave i min tid i klubben. Det er et top fem-hold i Danmark – specielt på fysikken. Men vi glæder os som små børn. Det er lidt det næste skridt i vores udvikling, hvor vi kan se, hvor langt vi er i vores udvikling i forhold til top fem i Danmark. I 1. division kan vi godt være med på mange parametre, og nu skal vi måle os med de bedste, siger cheftræneren.

– De kommer med de bedste, har jeg hørt, og de prioriterer pokalen. Men vi går ikke skræmte på banen. Vi spillede vores første træningskamp i sommers mod Nottingham Forrest, som også kom med meget fysik. Så vi er godt rustet, og jeg har alle klar.

Og udover erfaringerne fra den kamp trækker Christian Lønstrup også lidt på sine egne erfaringer fra spillerkarrieren.

– Randers spiller en klassisk 4:4:2 under en engelsk træner med nogle dyder, som jeg selv oplevede under Roy Hodgson i FC København. Spiller for spiller synes jeg ikke, de ikke meget, meget bedre, end vi er. Men rent fysisk er de stærkere, og de er vant til at spille i et andet tempo, end vi er, siger han, men medgiver også, at han i en bagkæde med Andreas Holm, Rasmus Minor og målmand Mikkel Bruhn i hvert fald i højden har den fysik, der skal til.

– Ét er, at vi kan klare den på fysikken i 1. division, men nu møder vi altså et hold, der vinder kampe på fysikken i Superligaen. Så det er vores held, at vi spiller hjemme. Skulle vi derovre, så ville jeg have lidt dårlig mave. Men det har jeg ikke nu, for det er på vores stadion og med det, vi har præsteret mod hold som Lyngby, Horsens og Vejle, så er vi ikke helt væk.

– Vi skal lukke af i kæderne og være opmærksomme, når de presser, på dødbolde og duelspillet på backs og i det centrale forsvar. Der skal vi lige kigge fem sekunder frem i tiden. Men vi får ikke noget chok. Jeg tror, at springet fra 2. division til 1. division er større end det næste til Superligaen.

– Nu har vi vænnet os til at spille mod fuldtidshold, og vi tager kampen op. Vi er godt rustet, og lur mig om der ikke sker en lille overraskelse i morgen (i dag, red.).