Kræftrehabilitering får til huse på Poppelgården

Poppelgården i Snekkersten.
  040912 Foto: Allan Nørregaard
Poppelgården i Snekkersten. 040912 Foto: Allan Nørregaard

Poppelgården i Snekkersten bliver centrum for et succesfuldt rehabiliteringsforløb, der blev udviklet i 2012-13 sammen med Hørsholm og Gribskov kommuner samt Kræftens Bekæmpelse, skriver Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

Nu er der åbent for tilmelding til et nyt kræftrehabiliteringsforløb i Helsingør Kommune, som indeholder både undervisning og træning samt tilbud om kostvejledning, rygestoprådgivning og netværk med andre kræftramte.

Formålet med forløbet er for kræftpatienter at bevare et selvstændigt og meningsfuldt hverdags- og arbejdsliv trods de forandringer, som kræftsygdom og behandling medfører.

Helsingør, Hørsholm og Gribskov kommuner har sammen med Kræftens Bekæmpelse samarbejdet om udviklingen af kræftrehabiliteringsforløbet – hvoraf Helsingør Kommune som den eneste har evalueret resultaterne og har nu besluttet sig for at arbejde videre med at udbyde et videre forløb til kræftpatienter.

Et stort flertal af deltagerne på forløbet har fået større fysisk ydeevne og mentalt overskud. Hovedparten er meget tilfreds med træningsforløbet og ville ønske, at forløbet blev gjort obligatorisk i forbindelse med behandling på sygehuset og at det startede langt tidligere i deres sygdomsforløb.

Al undervisning og træning foregår på Trænings- og rehabiliteringscenter Poppelgården, Nørrevej 95, Snekkersten. Borgere skal henvises gennem læge eller hospital til det 12 ugers forløb.

Forløbet indledes med en samtale hos en sygeplejerske og en fysioterapeut. Den efterfølgende undervisning varetages af Kræftens Bekæmpelse, mens træningen foregår hos Helsingør Kommunes fysioterapeuter. Undervejs i forløbet er der mulighed for at deltage i cafémøder sammen med andre deltagere. Ved behov er der også mulighed for at få kostvejledning ved en klinisk diætist. Man kan læse mere om tilbuddet mere på Helsingør Kommunes hjemmeside.