Kommunale toiletter bliver en mangelvare

DEBAT: Kommunale toiletter bliver en mangelvare

Når bladene falder af træerne lukkes for kommunens offentlige toiletter i Espergærde, Snekkersten og Hornbæk - indtil 1. maj næste år, skriver læseren.

Foto: Fotograf Lars Skov

Debat

Helsingør: Vi nærmer os efteråret og dermed igen problemet med manglende offentlige toiletter rundt om i kommunen.

Når bladene falder af træerne lukkes for kommunens offentlige toiletter i Espergærde, Snekkersten og Hornbæk – indtil 1. maj næste år.

I Helsingør centrum findes der tre offentlige toiletter inden for en radius af ca. 5-600 meter. Desuden findes et offentligt toilet i Nordhavnen. Men fra 15. september bliver der altså meget langt til offentlige toiletter uden for Helsingør bymidte.

Som handicappet, dårligt gående, som ældre – ja og som barn – der aktuelt bliver trængende, kan man søge hen til toiletterne i Bycentret, i byens cafeer, restauranter og butikker. Mange af dem vil dog helst kun give ly til deres egne gæster og kunder.

I Prøvestenscentret (nedlagt i 2018) er der ikke mere offentlige toiletter. Ej heller henvisninger til, hvor man kan benytte toiletter i butikkerne. Kunderne i kommunens andre handelsområder må lede grundigt – måske forgæves – for at finde et tilgængeligt toilet.

Jeg har bedt Helsingør kommunes Seniorråd kigge på problemet “offentlige toiletter”. Det har de allerede gjort i foråret 2022, fortæller Seniorrådets formand. Sagen er sendt videre til fagudvalget for By. Land og Trafik.

Dette udvalg skal nu vurdere, om Helsingør kommune med sine ca. 64.000 indbyggere plus et stort antal gæster fra ikke mindst Sverige, bør have en mere børne/ældre/brugervenlig politik med hensyn til offentlige toiletter.

Spændende bliver det, om der sker noget ved det!

Erik Stubtoft

Meulenborg Park

Snekkersten