International hæder til Kulturværftets bibliotek

Biblioteket Kulturværftet er ifølge Library Ranking Europe et af Europas fremmeste biblioteker. Arkivfoto
Biblioteket Kulturværftet er ifølge Library Ranking Europe et af Europas fremmeste biblioteker. Arkivfoto

Simon De Visme

Biblioteket Kulturværftet er blevet vurderet til at være et af Europas fremmeste biblioteker og har fået topplacering som »Exceptional«, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det seneste år har Søfartsmuseet væltet sig i arkitektur-priser, men museet er ikke den eneste attraktion i Helsingør, som kan bryste sig af international hæder.

I et nyt europæisk initiativ bliver Europas biblioteker vurderet og sammenlignet indbyrdes, og i den første rangering, der omfatter 21 biblioteker, får Biblioteket Kulturværftet topplaceringen »Exceptional« og seks stjerner.

Det er Library Ranking Europe, der står bag listen, og sammen med finske Espoo er Helsingør den eneste by, hvis bibliotek ligger i toppen.

Ikke første gang

Library Ranking Europe har målt bibliotekerne på en lang række parametre, blandt andet arkitektur, placering, faciliteter og tilbud til borgere og turister. Rangeringen sker også på baggrund af en række uanmeldte besøg på biblioteket.

Det er ikke første gang, at Kulturværftets bibliotek får international anerkendelse. Tidligere blev biblioteket optaget på den internationale guide til »1001 libraries to see before you die« – 1001 biblioteker du skal se, før du dør – en europæisk guide over de bedste, nye biblioteksbyggerier.

I Kultur- og Turismeudvalget er man meget tilfreds med de seks stjerner og den europæiske topplacering.

– Biblioteket på Kulturværftet er fantastisk, og det er dejligt at se det fremhævet internationalt, siger Henrik Møller (S), formand for udvalget, i en pressemeddelelse.

I den kommende tid vil Library Ranking Europe vurdere flere biblioteker.