Hvordan gemmer man mindet om det første kys

På Espergærde Bibliotek er der nu opstillet en installation, man kan gå på opdagelse i. Kan man gemme erindringen om havet i en dåse? Hvordan dufter mindet om det første kys? Er det overhovedet muligt at huske alt?

Resten af januar står et telt midt på Espergærde Bibliotek – faktisk er det et palads – og hér kan man undersøge Zacharias Hjernøes forunderlige samling af erindringer.

Hvordan gemmer man bedst sine minder, det man ikke vil glemme? Skriver man det ned? Putter man det i små æsker? Eller pakker man det ind i stilhed?

Hukommelsespaladset er på én gang en sansemættet installation og en forestilling for de 6-10 årige.

Gå på opdagelse

Paladset står på Espergærde Bibliotek resten af januar måned. Hér kan du i bibliotekets åbningstid selv gå på opdagelse i skuffer, skabe og æsker – alt må røres! I Hukommelsespaladset har Zacharias Hjernøe samlet, genskabt og kategoriseret erindringerne fra et langt liv, og her kan du finde Erindringen om at holde vejret under vand side om side med Erindringen om at falde i søvn inden historien er læst til ende. Installationen er ganske gratis at forvilde sig ind i i bibliotekets åbningstid frem til 30. januar.

Forestilling

Hukommelsespaladset er samtidig en forestilling der spiller for et lille publikum: Søndag den 31. januar kl. 11 og kl. 13 inviterer Zacharias Hjernøe's datter nemlig publikum indenfor i teltet for at fortælle historien om Zacharias: Da han var barn, var han syg og levede i sin egen verden af bøger. Så da han bliver rask, beslutter han sig for, at han vil opleve alt og huske det hele!

Nu har Zacharias næsten fuldført sit storslåede projekt med at bygge sit Hukommelsespalads – men han leder stadig efter sit bedste minde – erindringen om W. Derfor er han ikke hjemme til at tage imod, da der kommer gæster. Men det er hans datter, og mens hun fortæller historien om sin far og Hukommelsespaladset, kommer hun i tanke om ting, hun helt havde glemt.

Billetter til forestillingen kan købes på http://helsingorteater.billetten.dk