Hamlet-pris: Talenterne blev hyldet

Fredag eftermiddag blev de talentfulde vindere af Hamlets Talentpris 2016 kåret ved en prisuddeling, som fandt sted på Lille Scene på Kulturværftet. Prisen uddeles til talenter inden for fem kategorier – naturvidenskab, håndværk, idræt, iværksætteri og kunstnerisk talent – og hvert talent modtog 10.000 kr. Borgmester Benedikte Kiær (K) indledte prisoverrækkelsen med en stor ros til de modige unge mennesker – med reference til Hamlet-figurens store mod og vilje:

– Vi kan vist alle sammen genkende det skisma Hamlet stiller op: Nemlig at når livet ikke bare er et spørgsmål om at følge bestemte regler, så er vi som mennesker herligt fri. Men med det følger selvfølgelig også et ansvar og en masse krav om at bruge friheden til noget. Alle I talenter der har deltaget her, har forstået at bruge friheden til noget – nemlig at udnytte jeres evner og muligheder. Det håber jeg, at I vil bliver ved med resten af livet til glæde for os alle sammen, sagde Benedikte Kiær.

24 unge i alderen 17-22 har været indstillet til Hamlets talentpris 2016.

Like-pris

Som noget nyt uddelte borgmesteren i år en særlig 'We Like It-pris', som gik til det unge talent, hvis indstilling på Facebook- siden for Hamlets Talentpris fik flest 'likes'.

Årets dommerpanel bestod af borgmester Benedikte Kiær(K), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Christian Holm Donatzky(R), formand for beskæftigelsesudvalget Allan Berg Mortensen(EL), David Nilsson, murermester, og formand for Erhvervs- og industriforeningen i Helsingør,Camilla Urban, selvstændig sølvsmed, Andreas von der Heide, iværksætter og medstifter af tøjmærket Les Deux, Marc Christensen, danser og danseskoleejer samt Jens Peder Jeppesen marinebiolog og akvariechef i Øresundsakvariet

Her er årets prismodtagere:

Idræt

Oliver Darfour fik prisen fordi: Olivier er en talentfuld stangspringer, der dyrker en sport som er temmelig usædvanlig i Danmark. Derfor er sponsorater osv. heller ikke så nemme at få fat i. Det kræver stort mentalt overskud at dyrke solosport på dette niveau. Olivers mål er at komme til OL i 2020.

Håndværk

Mathias Malmquist fik prisen fordi: Mathias er ambitiøs, innovativ og brænder for sit håndværk. Han har startet sit eget firma, hvor han restaurerer gamle, brugte møbler nænsomt og kreativt og giver dem et nyt liv.

Kunstnerisk talent

Astrid Heisterberg fik prisen fordi:Astrid har et tydeligt talent for sko-design, som viser sig ved at hun kan gennemarbejde en proces; fra ide over formgivning til håndværksmæssigt at lave den færdige sko.

Naturvidenskab

Emil Siim Larsen og Carl Gustav Sander Kruse fik prisen fordi: Det gælder om at tænke ud af boksen og utraditionelt, når man udvikler teknisk udstyr – og det har Emil og Carl gjort med deres blecensor. De har vist, hvordan naturvidenskab kan forbedre livskvaliteten for mennesker.

Iværksætteri

Frederik Lindberg fik prisen fordi: Frederik Lindbergs ide og firma, Citybook, har potentiale, både nationalt, internationalt og især lokalt. Frederik har udviklet en forretningsmæssig bæredygtig idé, der både kan skabe overskud, men også er en gevinst for det lokalsamfund, han lever i.

Vinder af We-Like-IT prisen

Er danseren Artit Christoffer Chatthai, der også var nominere til talentprisen.