Gymnasieuddannelser flytter til Hillerød

U/NORD lukker HTX i Helsingør og flytter gymnasieuddannelsen til Hillerød efter sommerferien. 1. årgang og 2. årgang på HHX og EUD flytter også til Hillerød

Huen - og hvad så nu?

Alle nuværende afgangselever kan færdiggøre deres uddannelse på skolerne i Helsingør, men de kommende 1. og 2. årgange flytter til Hillerød efter sommerferien. Arkivfoto

Foto: Thomas Rye

Der er ikke længere elever nok til at tilbyde gymnasieuddannelserne med teknisk, handels og erhvervsfaglig retning i Helsingør. Derfor har U/NORD besluttet at nedlægge det tekniske gymnasium, HTX og flytte eleverne til HTX i Hillerød. Det oplyser U/NORD i en pressemeddelelse.

Problemstillingen gælder også for handelsgymnasiet HHX og den erhvervsfaglige gymnasieuddannelse EUD/EUX Business.

– Som uddannelsesinstitution skal vi kunne stå på mål for de tilbud vi har til de unge. Og vi sætter altid vores elevers uddannelse først. På HHX- og HTX-uddannelserne i Helsingør har vi nu så få elever, at det eneste, der fremadrettet er uddannelsesmæssigt forsvarligt, er at samle vores elever ét sted. For eksempel har vi kun 14 elever på hele 1. årgang på Helsingør Tekniske Gymnasium, og 15 elever på 2. år, siger direktør i U/NORD, Flemming Zachariasen.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) konstaterer, at det ikke er en god dag for Nordsjællands største by og kommune.

– Jeg er meget, meget ked af det på de unges vegne. For nogen er det vigtigt, at deres uddannelse ligger lige i nærheden. De vil nu enten søge mod de to gymnasier, hvor de kan tage den almene STX eller vælge ikke at tage en ungdomsuddannelse, siger borgmesteren.

Hun undrer sig over, at det ikke har været muligt at skabe et tilbud til HTX, HHX og EUD/EUX Business centralt i Helsingør, når unge opfordres til at se mod de tekniske og erhvervsfaglige uddannelser.

– Det betyder, at rigtig mange unge ikke får mulighed for at tage disse uddannelser, men det er svært at få de unge til at se i den retning, hvis ikke tilbuddet er der, siger Benedikte Kiær.

Tip os

Du er altid velkommen til at kontakte redaktionen med tip og gode ideer, som vi kan kigge nærmere på.

Skriv til os på frederiksborg@sn.dk.