Grønt lys til ny Netto på attraktiv hjørnegrund

Nu er der udsigt til, at brandtomten her først på Blichersvej bliver afløst af et supermarked. Foto: Sarah Marie Winther
Nu er der udsigt til, at brandtomten her først på Blichersvej bliver afløst af et supermarked. Foto: Sarah Marie Winther

Et flertal i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget har nu sagt ja til, at der kan laves en lokalplan for en ny Netto på Blichers­vej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De store supermarkedskæder og deres ejendomsudviklere er fortsat meget interesserede i nye placeringer til de arealmæssigt ofte stadig større supermarkeder. Således vil selskabet Innovater gerne opføre en ny Netto på hjørnet af Abildgårdsvej og Blichervej, hvor der i dag ligger en nedbrændt og lukket daginstitution, som er ejet af almennyttig boligafdeling under organisationen Boliggården.

På det seneste møde i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget sagde et flertal bestående af alle medlemmer på nær Konservatives tre medlemmer ja til, at der kan udarbejdes en lokalplan og et kommuneplantillæg, der muliggør byggeriet, oplyser udvalgets formand Johannes Hecht-Nielsen(V).

Det skete selv om forvaltningen i Center for By, Land og Vand havde indstillet, at ansøgningen blev afvist, da forvaltningen mente, at placeringen var for tæt på andre supermarkeder og lokalcentre.

Omvendt mente flertallet i udvalget, at det var i orden at give plads til en supermarked til den lokale forsyning i betragtning af, at der er tale om en placering i et af byens tættest befolkede områder.

Kan lukke anden Netto

Formanden for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget, Johannes Hecht-Nielsen(V), har tidligere forklaret i avisen, at den nye butik efter alt at dømme vil betyde, at Netto lukker det ældre og forholdsvis supermarked på hjørnet af Kingosvej og Blichersvej.

I forbindelse med sagen besluttede et flertal bestående af Konservative og Enhedslisten at der skulle indhentes en redegørelse om, hvordan det nærmere bestemt er med juraen, når en almennyttig boligafdeling sælger en grund. Det fremgår af en redegørelse fra forvaltningen, at den enkelte boligafdeling ikke har ret til at sælge grunden. Det er således kun boligorganisationen, som i dette tilfælde er Boliggården, som har retten til at sælge.