Glæde i HamKam over Kjærgaard-signering

Fodbold: Helsingør-spilleren har været til sin første træning i Norge.

Glæde i HamKam over Kjærgaard-signering

Indkøbet af Helsingør-spilleren Oliver Kjærgaard bringer glæde i den norske klub, der har kontrakt på spilleren i de kommende tre år.

Han har spillet i 2,5 år for FC Helsingør, men før det spillede han i norsk fodbold.

– Jeg var glad for at spille i Norge, og jeg ser frem til at få muligheden igen.

– Jeg havde det godt i Helsingør og spillede fast der, og nu ser jeg frem til at spille i Eliteserien igen, siger Oliver Kjærgaard til hamkam.no.

Hamarkameraterne – normalt forkortet HamKam – har en dansk træner. Han hedder Jakob Michelsen, og ham har Oliver Kjærgaard naturligvis talt med inden skiftet.

– Jeg har haft nogle gode samtaler med Jakob og ser på dette som et sted i karrieren, der passer godt til mig, siger Oliver Kjærgaard.

Jakob Michelsen fortæller, at han har talt med flere folk i Danmark om Oliver Kjærgaard, og trænerer er da også blevet set gående rundt de seneste dage med mobiltelefonen til øret masser af gange.

– Oliver har fået gode skudsmål fra de folk, jeg har talt med. Vi får en spiller, der er i form, og som er klar til at bidrage til holdet, siger Jakob Michelsen, inden telefonen ringer igen.

Hvor Oliver Kjærgaard i Danmark skulle til at begynde sæsonen næste fredag i 1. division, så skal han nu i gang med sæsonopstart i Norge.

Holdet har planlagt træningskampe otte træningskampe de næste to måneder, inden sæsonen begynder 10. april med en hjemmekamp mod Sandefjord.

Oliver Kjærgaard er ikke den eneste dansker, der har været på lønningslisten i HamKam. Blandt andre Jan Michaelsen, Morten Bertolt, Jess Thorup og Peter Sørensen har også spillet deres kampe på Briskeby gressbane, der er HamKams hjemmebane.

En i dansk fodbold kendt nordmand har også stået i spidsen for klubben. Ståle Solbakken var træner i HamKam, før han kom til FCK første gang i 2005.