Flere børn skal deles om støttepædagoger

Skolesag med De radikale.
  171013  Foto: Allan nørregaard
Skolesag med De radikale. 171013 Foto: Allan nørregaard Allan Noerregaard

DR København

8,4 måneder. Så lang er ventelisten for børn i Helsingør, der har fået tildelt en støttepædagog. Alligevel skal der ikke bruges flere penge på området. Det skriver DR P4 København.

Børne- og Uddannelsesudvalget i Helsingør Kommune vil derimod gøre op med ventelisten ved at fordele kommunens støttepædagoger ud på flere børn.

– Nu går vi ind og laver en faglig vurdering af hvilke børn, der har mest behov, de får så flere timer, end dem, som har mindre behov, siger Christian Holm Donatzky, som er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, til DR P4 København.

Det kan ifølge et referat fra udvalget betyde, at nogle forældre vil opleve, at deres børn får mindre støtte, end de synes, at deres barn har behov for.

– Man vil jo altid som forældre gerne have maksimalt støtte til sine børn, så i forhold til fremtiden vil der være en graduering, men vi vil komme af med ventelisten, siger Christian Holm Donatzky, som er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Men den løsning er næstformand i pædagogernes fagforening BUPL, Birgitte Conradsen, ikke tilfreds med.

– Man smører jo tyndere ud, og så får det enkelte barn ikke den støtte, som det har behov for. Den periode som barnet har brug for støtte kan blive meget længere, og problemet kan voksne sig større, siger hun til DR P4 København.

De børn, der allerede har en støttepædagog, vil ikke få færre timer, da den nye tildeling af støttetimer kun vil gælde fremadrettet, oplyser Helsingør Kommune.