Få vil læse til lærer i Helsingør

Foto: Michael Degn

Læreruddannelsen bliver til noget i Helsingør efter sommerferien, men det bliver sandsynligvis med en meget begrænset flok på omkring 20 studerende. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Vi ved det først præcist, når de bekræfter deres optagelse i slutningen af juli, men det er vores fornemmelse, at det bliver omkring 20, siger Lis Madsen, institutchef for læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

Hun vurderer det på baggrund af de ansøgere, der har vist interesse for det. Regeringen valgte i begyndelsen af året at placere en afdeling af læreruddannelsen i Helsingør, hvor studerende kunne tage deres første to år af uddannelsen. Københavns Professionshøjskole nævnte dengang omkring 50-60 elever på den nye satellituddannelse, og institutchefen tror da også, at det bliver bedre næste år.

– Der var kort tid til ansøgningsfristen, da det blev meldt ud, så vi nåede slet ikke at lave markedsføring. Vores erfaring er også, at nye uddannelser første kommer rigtigt i gang andet år, siger Lis Madsen.