
Helsingør: Efter 5 år på posten fratræder Jesper Schrøder nu stillingen som chef for Helsingør Havne. Fratrædelsen sker efter en såkaldt gensidig aftale mellem Jesper Schrøder og Helsingør Kommune. Helsingør Selvstyre Havn vil dermed have ny bestyrelse og ny øverste ledelse til at stå i spidsen for de kommende års aktiviteter, oplyser Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.
Kommunaldirektør Stine Johansen siger i den forbindelse:
– Jeg vil gerne sige tak til Jesper Schrøder for at have kastet sig ind i opgaven som havnechef med en masser energi og stor kreativitet. Han har utvivlsomt føjet nye dimensioner til opgaverne som havnechef. Det skal han have stor tak for, og jeg ønsker ham al held og lykke videre, siger hun.
Grøn omstilling
– Jeg ser tilbage på mit virke med glæde og tilfredshed. Omstruktureringen af havnen har været en stor og vigtig opgave. Bæredygtighed og innovation har fyldt meget og det har været et privilegie at bidrage til vor tids største udfordring – den grønne omstilling. Jeg glæder mig til at forsætte med at udvikle nye løsninger og bidrage til at turismeerhvervet kommer godt og bæredygtigt videre efter coronapandemien, siger Jesper Schrøder i samme pressemeddelelse.
– Mine dygtige medarbejdere, kollegaer og samarbejdspartnere i og på havnen har været en daglig inspiration til at finde nye veje og jeg skylder dem stor tak..Jeg ser frem til at genbesøge Helsingør som turist. Det er en dejlig by, med et kæmpe potentiale.”
Der er åben afskedsreception fredag den 14. januar 2022 mellem klokken 14-16 på Havnekontoret Nordhavnsvej 13.
Stillingen som havnechef forventes genbesat inden for de kommende måneder. I den mellemliggende periode konstitueres Jan Christensen som havnechef.
Omstridt kaj-projekt
Jesper Schrøder, som kom fra en stilling som leder af Amager Strandpark I/S, har dog også haft en række besværlige sager, hvor han er kommet i konflikt med en stor del af kommunens borgere – og i visse tilfælde også dele af Byrådet.
Det gælder i første omgang hans store arbejde med at planlægge en mere end 250 millioner kroner dyr krydstogt- og erhvervskaj ud for færgernes opmarcharealer. Projektet, som ville betyde, at der skulle bygges 22 meter ud i havet, kuldsejlede efter først og fremmest folkelig modstand, og endte med at koste den kommunalt ejede havn 2,3 millioner kroner i konsulentudgifter.