Dyr er et hit på plejehjem

Helsingør: Livsindhold og selskab er nogle af gevinsterne ved at have kæledyr på plejehjem. Et rundspørge, som Helsingør Dagblad har foretaget, viser, at to ud af syv plejehjem med adresse i Helsingør Kommune har en huskat. Andre plejehjem holder fisk og fugle. Mens to plejehjem ikke tillader dyr.

Fordelene ved at have kæledyr på plejehjem er store, når det gælder omsorg, glæde og noget at være sammen om. Men omvendt kan allergi, hygiejneforhold, ressourcer og husregler også spille ind på om plejehjemmene giver grønt lys for at holde kæledyr eller ej. Bøgehøjgård i Hornbæk og Teglværksgården i Ålsgårde har egen huskat.

– Boris kom til for otte år siden som tilløben vildkat. Vi har stor fornøjelse af Boris, som tæller med som en fuldgyldig beboer. Alle er meget glade for ham. Så glade at vi på et tidspunkt var nødt til at låse tørfoderet inde, da han var ved at blive lidt for tyk. Især vores demente beboere har stor glæde af ham, fortæller stedfortrædende leder for Plejehjemmet Teglværksgården Marianne Rasmussen til Helsingør Dagblad

Fem af de plejehjem, der har medvirket i rundspørgen, holder ikke firbenede kæledyr. Men flere af dem har jævnligt hunde på besøg eller holder fugle og fisk.