DEBAT: Endnu en skandale

Af Erik Rasmussen, Fiolgade, Helsingør

Bedst som man gik og troede, at det var slut med skandaler i Helsingør, dukker en ny sag op på beddingen.

I erindringen står endnu klart kommunens udgift på næsten fem millioner kroner i erstatning til tre fremtrædende medarbejdere, der ikke kunne se, der var grundlag for at vende tilbage til deres stillinger efter opgør med den ellers altid skyldfri borgmester Benedikte Kiær.

Nu skal vi så opleve, at et spinkelt flertal i en betændt stadionsag ryster 19 millioner kroner op af en hårdt trængt kommunekasse.

Som almindelig borger i en ellers skøn kommune bliver man rystet i sin grundvold over, hvor dårligt det står til i vores kommunalbestyrelse.

Det føles som om, at blandt andet den socialdemokratiske gruppe optræder som en dikkende lammehale til en magtfuldkommen borgmester.

Hvor er lederskabet blandt oppositionen?

Hvor er det beskæmmende, at der tilsyneladende kun er et medlem – nu forhenværende konservativt medlem – Thomas Kok har haft mod til at sige, at ”kejseren ingen klæder har på”.

Udover de nævnte skandaler bør der rettes kritiske blikke på afvisningen af en eventuel danserestaurants åbningstider. Nogen saglig begrundelse for afvisningen af ønsket findes ikke. En hævn overfor mennesker man ikke bryder sig om? Denne opfattelse nægter jeg at tro på.

Oven i alt dette skal vi have et navneskifte på Simon Spies Plads.

Et socialdemokratisk medlem har pludselig skiftet standpunkt og siger nu ja og ikke nej!!!

Begrundelse: Han har tænkt sig om!!!! Er der virkelig dukket nye ting op i horisonten? Naturligvis ikke. Da kommunen i sin tid tryglede Spies Fonden om at bidrage økonomisk til støtte for renoveringen af torvet, var ingen ubekendt med Simons Spies synder. Man vidste også, at den omtalte herre havde været medlem af nazipartiet i perioden 1942-43. Og alle vidste, at Spies yndede at lade sig fotografere sammen med unge piger, og hvad han ellers formåede at udføre af gerninger.

Et flertal af borgere har ønsket at bibeholde navnet, men det ser man naturligvis stort på!!

Hvor er det trist, at vores skønne kommune er ledet af personer, der ikke åbenlyst er deres ansvar bevidst.

Tag nu for pokker et ansvar – jer politikere, der gerne vil betragtes som ordentlige mennesker.