DEBAT: En fejl man ikke lærer af, er en fejl, man begår igen

Forvaltning: Kritiker bør             erklæres inhabil i Kulplads-sag

Livet er én lang læreproces, for den der vil udvikle – en virkelighedsforståelse som politikere burde forstå og besidde, skriver læseren. Foto: Andreas Norrie

Af Peter Kirkeby, Trykkerdammen, Helsingør

Det har blandt de fleste mennesker været den fælles forståelse, at man bliver klogere af at fejle – det er tilsyneladende ikke en forståelse de fleste deler med politikerne i Helsingør Byråd.

Hvis man som politiker, opmærksomt, nysgerrigt og analytisk undersøger konsekvenserne og de skader, som fejlagtige beslutninger medførte i Hestemøllestræde, burde man som ansvarlig politiker anmode om, at der blev stillet krav om en VVM-undersøgelse af byggeprojektet på Kulgrunden, så beslutningsgrundlaget blev mere seriøst og gennemtænkt grundlag for at fortsætte byggeriet – dette ikke for politikernes skyld, men for byens skyld.

Den der anerkender og tager ved lærer af sine fejl, fortjener respekt – men den der vælger at ignorere det åbenlyse og stædigt beslutter at gentage sine fejl, fortjener ikke respekt!

Livet er én lang læreproces, for den der vil udvikle – en virkelighedsforståelse som politikere burde forstå og besidde.

Den person der ser bort fra sine egne og andres fejltagelser, for kun at gentage dem – forstår ikke at leve på en intelligent måde!

Når man som politiker har sat sig på den højeste piedestal, kan det blive vanskeligt at se sine fejl – og så er det på tide at rive piedestalerne ned!

De konservative taler, ofte og meget om magtarrogance – men få mestrer magtarrogancen, som dem

”Et menneske burde aldrig skamme sig over, at han har taget fejl. Det er jo blot med andre ord at sige, at man er klogere i dag end i går.” Jonathan Swift (1667 – 1745)