Balance på bundlinjen på Museet for Søfart

Pressetur på Søfartsmuseumet.
  031013  Foto: Allan Nørregaard
Pressetur på Søfartsmuseumet. 031013 Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Helsingør: Åbningen af Museet for Søfart blev sidste år forsinket i flere måneder, og i efteråret var der million-huller i driftsbudgettet. Dengang var et kvalificeret gæt for 2014, at man ville mangle 8 millioner kroner, men den ubalance er nu væk, og museet kan fokusere fuldt ud på den kulturelle formidling.

Museet for Søfart har genoprettet den bæredygtige drift ved at skære flere udgiftsposter væk, og museet kom bedre ud af 2013 end forventet. I efteråret sagde man blandt andet farvel til flere medarbejdere, og samtidig steg indtjeningen betragteligt, da entréindtægterne blev endnu højere, end museet havde regnet med. Derudover har man fået kapital fra flere fonde, som er med til at skabe grobund for et Søfartsmuseum i verdensklasse. Og fondene er en vigtig del af at holde den kulturelle kvalitet i vejret, fortæller direktør for museet Camilla Mordhorst.

– Museet er langt hen ad vejen afhængig af ekstern støtte. Vi kunne godt drive et almindeligt museum ud fra vores eget budget, men hvis Museet for Søfart skal blive ved med at være sprudlende, har vi brug for fondene.