Amatørscene fejrer Dansktoppen

Holdet bag Helsingør Amatørscenes kommende forestilling »Dansktoppen 50 år«.
Holdet bag Helsingør Amatørscenes kommende forestilling »Dansktoppen 50 år«.

Søndag den 1. september 1968 kl. 9.05 lød Dansktoppens kendingsmelodi for første gang, og dermed var grunden lagt til en af Danmarks Radioes største succeser, der i sin glansperiode havde omkring 1½ million lyttere.

Femten plader blev præsenteret den 1. september, og ugen efter, kunne man så høre hvilke 10 plader de 300 jurymedlemmer havde valgt ind på den første Dansktop.

Nummer et på listen blev Keld og The Donkeys med Vi skal gå hånd i hånd. Højt placeret var også Grethe Ingmann med Hun er 16 år i dag, Bjørn Tidmand med sangen om den Lille sommerfugl og Dorte Kollo med Gid du var i Skanderborg, et af de mere ukendte numre på listen var Ann Tholdsted, der blev nr. 7 med sangen om Master Jack, en sang som også er med i Helsingør Amatørscene nye forestilling "Dansktoppen 50 år"

Helsingør Amatørscene har både fejret både Giro 413's 65-års fødselsdag i 2015 og Dansk Melodi Grand-prix 60-års fødselsdag i 2017, så i år bliver det Dansktoppens 50 års fødselsdag, der markeres.

32 sange

Ole Bjørn har gennemlyttet et utal af dansktopplader og set DVD'er med optræden af de populære dansk-topkunstnerer og fundet ca. 32 numre frem, som han mener dækker hele dansktop spektret

Der bliver genhør med sange som Gid du var i Skanderborg, Musikalske venner, Den knaldrøde gummibåd, Flirt, Bliv væk fra vort kvarter, En enkelt sang om frihed, Eviva Espana, Bind dit gule hårbånd, Waterloo, Smilende Suzie, Hold me, Flower Power tøj og Hvis tårer var guld for blot at nævne nogle af forestillingens mange sang.

Helsingør Amatørscene har indgået en aftale med "Musikkens Hus" i Murergade 8-10 om at spille deres fremtidige forestillinger der. I Musikkens Hus er der ikke en teaterscene, men et podie, det gør at publikum kommer tættere på de optrædende, og det giver en mere intim stemning. Denne gang har amatørscenen sløjfet bordene, da pladsen blev for trang, Så fremover bliver der stolerækker.

Holdet bag er klar

Musikken til forestillingen er arrangeret af en af Helsingørs dygtigste pianister Kenneth Lauritzen, der har været fast orkesterleder på Ole Bjørns forestillinger siden 2003. Sammen med sit orkester, der består af Casper Jørgensen på trommer, Jacob Riiser på bas og Michael le Dous på guitar og saxofon, vil han få det hele til at svinge.

Helsingør Amatørscenes faste og dygtige stab af håndværkere, lys- og lydfolk, med Keld Jørgensen, Bendt Justesen, Bjarke Hakmann, Søren Jæger, Peter Sørensen og Henrik Petersen i spidsen, er allerede i fuld sving med at skabe en scene med den rigtige stemning, så der bliver noget for både øjet og øret, og sydamerne Kirsten Kappel, Vivian Ebstrup og Helle Wolstrup, er også begyndt at udtænke planer om pigernes kjoler.

Ideen til forestillingen er Ole Bjørns og han er også både instruktør og producent på forestillingen, men får hjælp til instruktionen af Lone Bruun.

Forestillingen har premiere torsdag den 19. april kl. 20. Der bliver desuden spillet fredag den 20. april kl. 20.00, lørdag den 21. april kl. 13.00, og kl. 16.00 samt søndag den 22. april kl. kl. 13.00 og 16.00. Billetter til 150 kroner kan købes på Kulturværftet eller på www. billetten.dk.