Mindeord: Farvel Alex

Det var i Alex T. Jørgensens (yderst th.) garage, at han og Gutterne har skruet på den gamle Bedfordbus de sidste tre år. Foto: Jan I. Jakobsen

Alex T. Jørgensen døde torsdag den 14.oktober på Køge Sygehus, 81 år gammel. Veteranbussen Ud i det blå og Gutterne i Alex Garage i Haslev har mistet deres ven og mentor.

Han tilhørte ældrestyrken – og hans viden om bussen var enorm. Han var dens faste mekaniker, siden den i 1973 kom til Haslev. Siden 4. oktober 2018 har vi sammen med Alex arbejdet på at totalrenovere Bedfordbussen Ud i det blå årgang 1959.

Vi har brugt hans værksted, spist sammen med ham og Else i deres køkken og haft hyggelige og sjove stunder i stuerne igennem de sidste 3 år. Hans råd og vejledning var afgørende for at nå i mål med dette projekt. Vi er næsten i mål. Alex' styrke, viden og gode humør vil blive savnet. Hvor ville vi ønske, at han kunne se det færdige resultat. Men vi glædes over, at vi, Alex, Else, Uffe, Kennet, Torben, Henrik, og Jan/Gonz, nåede at mødes mandag den 4.oktober 2021 i Alex og Elses stue på 3-årsdagen for starten på dette vilde projekt.

Her var humøret højt, og vi skålede i champagne og ønskede hinanden tillykke med alt det, som vi indtil nu i fællesskab havde nået med at genskabe den postkasserøde bus med de smukke former. En bus, der er kendt og elsket af mange, og som har kørt i Danmark, Norge, Sverige, Finland, England og de fleste lande i Europa. Til Nordkap i Nord og til Middelhavet i Syd. Og Alex var der altid som bussens ’livlæge’ med hjælp og løsninger, når bussen og dens rejseselskab havde brug for det. Ofte via telefon fra udlandet.

Vi tænker på hans kone, Else, som altid var sammen med os i køkkenet. Hun var helt klart en del af dette bus-team. Det var deres hund Freja også, som altid kom os glad i møde, når vi trådte ind ad døren.

Vi tænker på hans børn og familie. Ære være hans minde.

Farvel Alex. Tak for alt, du gav til bussen siden 1973, til børn, unge, voksne og ældre i vores by Haslev. Danmarks smukkeste stationsby og Byen i det grønne med den røde Bedfordbus Ud i det blå.

Kære Alex, vi skal nok gøre bussen færdig. Vi fortsætter til den bliver Danmarks flotteste. Måske får den en international pokal, som den fik det i Tivoli København i 2004. Du fortjener dog den største pokal. Du er savnet og vil blive savnet!

Kærlige hilsner,

Formanden for støtteforeningen Veteranbussen Ud i det blå, Jan Ivar “Gonz” Jakobsen & Gutterne i Alex Garage: karetmager Uffe Bindzus, pladesmed Kennet Bindzus, tapetserer/møbelpolstrer Niels Jørgen Hansen, autolakerer Torben Hedegård, kasserer Henrik Christensen m.fl.