Ny bestyrelse: – Vi arbejder på at afblæse lukningen

HOME: Den nye bestyrelsesformand erkender, at der er udfordringer, men tror på, at de kan løses.

Ny bestyrelse for bosted: - Vi arbejder på at afblæse lukningen

Malene Nyenstad er ny formand for Fonden Opholdsstedet Homes nye bestyrelse. De har ét klart mål. At afblæse lukningen af opholdsstedet.

En ny bestyrelse for Fonden Opholdsstedet Home indtrådte officielt torsdag den 23. marts, og det er med et helt klart mål om, at opholdsstedet for unge piger med psykiske udfordringer ikke skal lukke ved udgangen af juni, som den nu afgåede bestyrelse ellers havde besluttet.

– Vi arbejder på at afblæse lukningen og har i nogle uger arbejdet på at finde ud af, om det har gang på jord, siger Malene Nyenstad, som er formand for den nye bestyrelse for Fonden Opholdsstedet Home, der derudover tæller Torben Hedelund, Lisa Culmsee og Jytte Tolstrup.

Hun lægger ikke skjul på, at der i noget tid har været arbejdet i kulisserne på at finde et alternativ til Homes ledelse.

– Det her er startet hos medarbejderne, og det er virkelig stærkt, at der er en gruppe medarbejdere, som har været der længe og tror så meget på deres arbejde og det sted, de driver, at de går konstruktivt i gang med at finde løsninger, når de bliver truet på deres eksistens, siger Malene Nyenstad.

Hun havde svært ved at sige nej, da medarbejderne henvendte sig til hende for at få hende til at indtræde i bestyrelsen.

– Home er nogens hjem, og gør en kæmpe forskel for de unge, som bor her. Det er for vigtigt til ikke at prøve engang mere, især når vi har den vigtigste ressource på plads – medarbejderne.

Malene Nyenstad er ny formand for Fonden Opholdsstedet Homes nye bestyrelse. De har ét klart mål. At afblæse lukningen af opholdsstedet.

Der er udfordringer

Den afgående bestyrelse så ikke anden løsning end at lukke opholdsstedet ved ugangen af juni i år. Det skyldes samarbejdsproblemer, arbejdsmiljøudfordringer, økonomiske udfordringer og udfordringer i forhold til at blive i de nuværende rammer.

Den nye bestyrelse har brugt de seneste dage og uger på at sætte sig ind i tingene og er nået frem til en anden konklusion.

– Den gamle bestyrelse tog den beslutning, som de synes var den bedst, de kunne træffe. Men selvom vi sidder med de samme oplysninger, kan vi nogen gange få noget forskelligt ud af dem, siger Malene Nyenstad.

Hun lægger ikke skjul på, at der er nogle udfordringer på opholdsstedet, men hun tror på, at de kan løses. Samtidig slår hun fast, at der ikke er udfordringer i forhold til at blive i opholdsstedets rammer – den røde murstensvilla i Hundested, som i 35 år har været Homes base.

– Der er helt klart ting, der skal arbejdes med. Medarbejderne peger på noget af det, og økonomien har det ofte svært i de her institutioner. Men vi er ved at få det afdækket, og medarbejderne er gået all-in på at løse det her, siger Malene Nyenstad.