Ubberupvej under skarpt opsyn

Ubberupvej mellem Ølsted og Hillerødvej har været holdt under skarpt opsyn den seneste uge. Med bare 150 meters afstand ved de huse der udgør Ubberup har været placeret trafiktælleapparater med slanger over vejen. Den ene opsat af Vejdirektoratet, den anden af Halsnæs Kommune!

– Vi har en tælling igang på Ubberupvej i forbindelse med skolevejstrafik. Jeg tør ikke sige, hvad der er sket, vi har ikke et tæt samarbejde med Vejdirektoraret omkring trafikmålinger, men i dette tilfælde kunne vi da godt have brugt deres, siger Jeppe Skovgaard Schmidt, leder af Trafik og Veje i Halsnæs Kommune.

Noget af samme forklaring lyder fra Vejdirektoratet:

– Det er ikke unaturligt at vi ikke nødvendigvis koordinerer tællinger på samme strækning, idet kommunen og Vejdirektoratet kan have forskellige formål med at gennemføre tællingerne, siger afdelingsleder Maria Lønsmand Meiner.

De to målestationer med så kort afstand har undret Stig Hansen fra Ølsted Trafikgruppe. Han bor på Ubberupvej og har sammen med naboerne kunne glæde sig over, at målerslangerne på tværs af vejen har ført til, at bilisterne har sat hastigheden markant ned.

– Det er utrolig så stor effekt slangemålestationerne har, dagligt er der 2-3 hasarderede overhalinger på strækningen, men det har vi været helt foruden, siden målingen blev sat op, fortæller Stig Hansen.

Til gengæld er han stærkt kritisk overfor måleresultaterne om bilernes hastighed. Folk træder typisk på bremsen, når de kører over slangerne og sætter farten ned, før de når den næste måling.

– Konsekvensen er at de to målinger vil vise en kunstig lav hastighed, som Vejdirektoratet og kommunen kan bruge som begrundelse for, at der ikke skal foretages noget for trafiksikkerheden, og så må vi vente på at én bliver kørt ihjel eller der sker andre alvorlige ulykker i krydset, siger Stig Hansen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.