Travl sommer for søreddere

Kasper DAugbjerg Dønbo

Klokken var 02.35 natten mellem fredag og lørdag og freden havde lagt sig over Hundested By efter det årlige Hundested By Night-arrangement, da telefonen hos Dansk Søredningsselskab(DSRS) Lynæs ringede. I røret var den danske eftersøgnings- og redningstjeneste (JRCC – Joint Rescue Coordination Centre) med besked om, at der var observeret nødblus og redningsraketter over Hundested.

– Det var midt om natten, da opkaldet kom, men forsvarets helikopter, Marinehjemmeværnet og os stak til søs for at hjælpe, siger Bo Vinthen Johansen, stationsleder for DSRS Lynæs, til Frederiksborg Amts Avis.

Udkaldet er et af rigtig mange, som er løbet ind på søreddernes telefon i år.

– Vi har haft en vanvittig start på året. Vi har allerede haft 74 udkald, mens vi hele sidste år havde 76. Det er til trods for, at der intet skete i maj. Til gengæld har vi haft travlt i juni og juli. I forrige uge alene havde vi ti udkald, siger Bo Vinthen Johansen.

Blandt udkaldene har været fire eftersøgninger efter personer og joller, som regel altid i samarbejde med JRCC og Marinehjemmeværnet.

– Man når altid at gøre sig nogen tanker om, hvad man finder i kahytten eller under presenningen, når man finder skibet, men man ved det først, når man når frem. Heldigvis har vi har været forskånet for dødsulykker selv, siger Bo Vinthen Johansen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis