Stor demonstration mod udvisning af Almedin

Fredag formiddag havde over 2100 personer allerede meldt sig som deltagere i en demonstration foran Christiansborg på søndag mod udvisningen af 18-årige Almedin Fijzic, der går i 1.b på Frederiksværk Gymnasium, men i dag har sin sidste skoledag, da han skal være ude af landet på tirsdag.

Bag initiativet står hans klassekammerater sammen med øvrige elever fra både Frederiksværk Gymnasium og Frederiksborg Gymnasium i Hillerød. Demonstrationen, som man netop har fået godkendelse til fra Københavns Politi, holdes søndag kl.14.00 på slotspladsen.

– Vi prøver at få nogle politikere og kendte personer med til demonstrationen og er lige nu ved at lave en video, hvor klassekammeraterne siger noget om Almedin, fortæller Emilie Maja Jeppesen fra 1.b.

Gymnasie-eleverne har bl.a. kontakt til Kristian Heegaard, radikalt byrådsmedlem i Fredensborg kommune, der har kommenteret sagen og kaldt det en falliterklæring, at der ikke er reageret politisk på udvisningen af Almedin og hans familie, som har større tilknytning til Danmark end til Bosnien, hvor de kommer fra. Gymnasie-eleverne i Frederiksværk håber ligeledes, at det lokale folketingsmedlem Trine Torp (SF) deltager i demonstrationen.

Der er oprettet en begivenhed på Facebook »Almedin Demonstration på Christiansborg«. Her skriver initiativtagerne bl.a.:

»Nogle af jer vil måske mene, det er naivt at tro, der faktisk vil komme noget ud af det her, men vi er personer, der tror på, I alle inderst inde må have noget sympati for Almedin. Mange, af hvad vi ved af, vil gøre deres for at støtte op om sagen. Hvis DU også vil være en del af dette arrangement, er alt du skal gøre at trykke »deltager«. Som sagt er Almedin er en helt almindelig knægt på 18 år, som studerer på Frederiksværk Gymnasium. Hans far lider af skizofreni, hvilket kun kan behandles her i Danmark. Hvis Almedin og hans familie bliver sendt til Bosnien, kan hans far ikke få en god behandling for hans lidelse. Almedin har været i Danmark i 3 år. Han taler perfekt dansk, han fik 12 i sin 10. klasses afgangsprøve, og alle han kender og elsker er her.«